Íme, a világ legnagyobb tengerjáró hajója: az Icon of the Seas ötször nagyobb, mint a Titanic

Forrás: Facebook/Royal Caribbean -
luxus hajó utazás Icon of the Seas tengerjáró hajó
A világ legnagyobb tengerjáró hajója hamarosan megkezdi első útját: az Icon of the Seas január 27-én indul el.

A Royal Caribbean Cruises által tervezett Icon of the Seas a tervek szerint január 27-én indul útnak Miamiból, és nemrég érkezett meg Puerto Ricóba az utolsó ellenőrzésekre. A legénysége előszeretettel oszt meg tartalmakat a hatalmas hajóról, az amerikai influencer, Erika megmutatta az utazó város néhány érdekes részletét.

Az Alice Csodaországban témájú étteremben kezdte a virtuális túrát, összesen egyébként 40 bár és étterem van a fedélzeten. Ezután betért egy Starbucksba, és megmutatta a Music Hallt, ami egy kétszintes koncerthelyszín, amely esténként éjszakai klubbá alakul át. Van egy 2000 fő befogadására alkalmas színház is. A hajón található még egy sportközpont, ahol a vendégek görkorizhatnak, dodzsemezhetnek vagy éppen asztaliteniszezhetnek is.

A hajó több mint 365 méter hosszú (ötször nagyobb, mint a Titanic), és 250 800 tonnát nyom. 20 fedélzete van, és 7600 vendéget tud befogadni.

A legolcsóbb csomag nagyjából 630 ezer forintba kerül személyenként egy hét éjszakás tartózkodásért egy belső kabinban 2024 szeptemberében.

Az Icon of the Seas a világ legnagyobb tengerjáró hajója Forrás: Facebook/Royal Caribbean

Lakosztályt is választhatnak az utazni kívánók, ezeknek az árai a választott dátumtól függően nagymértékben eltérnek.

Egy lakosztály hét éjszakára 2024 szeptemberében személyenként nagyjából 1 millió 200 ezer forintba kerül, ugyanez 2024 márciusában már két és fél millió forint.

Természetesen ennél is van még feljebb: háromszintes családi házban is megszállhatnak, amely 8 férőhelyes, és lépcső helyett csúszdával van felszerelve. Ez azonban több mint 29 millió forint egy hétre egy családnak.

Az Icon of the Seas egész évben 7 éjszakás körutazásokat tesz a Karib-tenger keleti és nyugati részén. Különböző útvonalakat kínálnak, amelyek körbehajózzák a Karib-térséget. A megállók között szerepel Puerto Rico, Mexikó, Saint Kitts és Nevis, valamint a Dominikai Köztársaság - írja a Metro.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.