A botox természetes alternatívája olcsó, bárki számára elérhető és felveszi a harcot a ráncokkal

lenmag botox ránctalanítás természetes módszer
A botox a legnépszerűbb kozmetikai eljárás az öregedés jeleinek visszafordítására, ám nem olcsó, már csak ezért sem csoda, hogy a természetes alternatívájának mondott ránctalanító módszer annyira népszerű a TikTokon. 

A botulinum toxin injekció, ismertebb nevén a botox ellazítja az arc izmait, így simítva az arcon megjelenő ráncokat, például a szarkalábakat és a homlokráncokat. A módszer kipróbált és működik is, ám TikTok-felhasználók szerint a természetes verziója is legalább olyan hatékony.

lenmag Forrás: Shutterstock

A „Lenmag-botox" című filmet több mint 30,1 millióan nézték meg a közösségi média platformon, és számos felhasználó részletezi videójban, hogyan lehet elkészíteni az olcsó DIY botox-főzetet otthon.

Az oldat két evőkanál lenmagból és két csésze vízből áll: felmelegítik, majd lassú tűzön párolják, hogy besűrűsödjön, végül lehűtik. Ezután leszűrik és maszkként viszik fel a bőrükre, majd, ha teljesen megszáradt, lemossák. Állítólag azonnal látható eredményt hoz, akik kipróbálták, elégedettek voltak vele.

Az Express.co.uk-nek nyilatkozó esztétikai orvos és bőrápolási szakértő a módszerrel kapcsolatban a következőket mondta:

„A lenmag potenciális egészségügyi előnyeiről ismert, de a ráncok kezelését illetően a bizonyítékok némileg korlátozottak. A lenmag nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavakat, amelyek gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek, így hozzájárulhatnak a bőr általános egészségéhez, és mivel a gyulladások szerepet játszanak a bőr öregedésében, így lehetséges, hogy a lenmag kiegyensúlyozott étrend részeként történő fogyasztása pozitív hatással van a bőr minőségére."

A lenmag emellett lignánokat is tartalmaz, amelyek antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező vegyületek. Az antioxidánsok segítenek semlegesíteni a szabad gyököket, amelyek károsíthatják a bőrsejteket és hozzájárulnak az öregedési folyamatokhoz. Az oxidatív stressz csökkentésével az antioxidánsok segíthetnek a ráncok kialakulása elleni küzdelemben is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.