Egy feladat, amit ha nem végzel el januárban, komoly károk keletkezhetnek a kertedben

Forrás: Shutterstock -
pázsit kertészkedés kert
Bár jelenleg röpködnek a mínuszok odakint, de ez a hónap mégis tökéletes alkalom arra, hogy a következő szezonra felkészítsük a kertünket. 

Január, az év első hónapja, hideg van, az embernek semmi máshoz nincs kedve, mint munka után bekuckózni a tévé elé egy forró bögre teával. Ám, aki kertes házban lakik, ebben a hónapban sem pihenhet, ugyanis vannak olyan keti munkák, amelyek a mínuszok ellenére sem tűrnek halasztást.

A kertészek azt tanácsolják, hogy ebben az időszakban a pázsiton, szegélyeken maradt lehullott leveleket mindenképpen gereblyézzük össze és távolítsuk el a kertünkből. Ha nem így teszünk, az több okból is rendkívül veszélyes lehet. Az egyik ok az, hogy a pusztuló levelek táptalajai lehetnek a baktériumoknak, amelyek aztán szétterjedhetnek a kertben, és jelentős károkat okozhatnak.

Egy feladat, amit ha nem végzel el januárban, komoly károk keletkezhetnek a kertedben Forrás: Shutterstock

Egy másik ok, hogy a pusztuló levelek tannin nevű anyagot termelnek. A szakértő kifejtette, hogy a tannin egy rendkívül erős színezék, amely „nagymértékű elszíneződést okozhat" a pázsiton, amitől nagyon nehéz megszabadulni - írja az Express.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.