Megbarnult a gyep? Ezt tedd, hogy újra élettelivé váljon!

Forrás: Shutterstock -
otthon kertészkedés gyep kert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kezdő kertészek számára ijesztő lehet, amikor egy locsolásmentes időszak után a gyep sárgás-barnás árnyalatot vesz fel, ám ilyenkor nem kell rögtön pánikba esni és agyonöntözni.

Ha az aszály miatt kiégett a pázsit, nem érdemes a vizet arra pazarolni, hogy nedvesen tartsd a barna részeket. A fű ugyanis meglepően szívós növény, tehát jobb türelmesen kivárni, míg elérkeznek az esős napok. Az esetek többségében a kiszáradt terület a csapadék hatására magához tér, csak idő kérdése az egész.

Forrás: Shutterstock

Arra azonban mindig fontos odafigyelni, hogy helyesen ápold a füvet, mert így megakadályozhatod annak barnulását. Nyáron a reggeli órákban a legpraktikusabb locsolni, hiszen a párolgás ilyenkor még kevésbé intenzív, és a víznek van ideje a mélyebb talajrétegekbe is eljutni. Emellett érdemes fűnyíráskor hosszabbra hagyni a szálakat, mert úgy a gyep hatékonyabban őrzi meg, szinte csapdába ejti a harmatot és a gyomokat is elnyomja. További hasznos kertésztippekért olvasd el a Ripost cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.