Sokan már régebben is sportot űztek abból, hogy minél jobb áron szerezzék be a szükséges termékeket. Bújták a szórólapokat, gyűjtögették a kuponokat és a heti menüt is az éppen aktuális bolti akciókhoz igazították. Ma mindenki a spórolás bajnokaitól szeretne órát venni, hiszen minden korábbinál fontosabb lett, hogy jól beosszuk a pénzünket.

Ma már nem kell az újságból kivágott kuponokat gyűjtögetni a pénztárcában, és észben sem kell tartani, hogy mi, hol és mikor lesz akciós, ugyanis már számtalan "okos" megoldás létezik, melyek megkönnyítik a vásárlók dolgát. Van azonban néhány trükk, amit talán csak kevesen ismernek, ám ha az ember észben tartja ezeket, akkor több ezer forintot is megspórolhatunk a vásárlások során.

A biztos pont: a szórólap

A környezettudatosság jegyében egyre több áruházlánc megszünteti, vagy csökkenti a papírból készült akciós újságok terjesztését. Így tett a Lidl Magyarország is, a vállalat ugyanis január 12-től megszüntette az akciós újságok háztartásokba történő terjesztését, mellyel mérsékelik a papírfelhasználást, az így megtakarított összegeket pedig a vásárlók örömére extra akciókra fordítják.

A vásárlók persze így sem maradnak szórólap nélkül, ugyanis online formában a Lidl weboldalán, illetve a Lidl vagy a Lidl Plus applikációkban továbbra is elérhetőek. Azok pedig, akik ragaszkodnak a hagyományos nyomtatott újsághoz, annak aktuális példányait továbbra is megtalálják az üzletekben.

Az áruházlánc ezekben az újságokban teszi közzé hétről hétre a megújuló, kedvező ár-érték arányú kínálatát, legyen szó friss zöldségről, gyümölcsről, húsról, halról vagy tartós élelmiszercikkekről. A szórólapokat átböngészve könnyen összeállíthatjuk a következő napi vagy heti ebédmenüt, melyekhez a Lidl Online Főzőiskolájában hasznos ötleteket, tippeket is kaphatunk.

A Lidl alkalmazás lehetővé teszi, hogy létrehozzunk egy bevásárlólistát.Forrás:Lidl / Gordon Eszter

Tartósan alacsony árak

Nemcsak az akciós termékeknek kedvező az ára a Lidlben, ugyanis a kiskereskedelmi lánc az idei év első másfél hónapjában 200 termék fogyasztói árát tudta csökkenteni tartósan. Az érintett termékek mintegy fele legalább öt százalékkal kerül kevesebbe, közel harmaduk pedig 10-20 százalékkal is olcsóbb, mint tavaly, így a vásárlóknak több maradhat a pénztárcájában.

Az árcsökkentett élelmiszerek között helyet kaptak például sajtok és tejtermékek, gyümölcslevek, szendvicsfeltétek, mustár és bacon is. A rizs ára 11%-kal, a vegyes virágmézé 240 forinttal, a 400 grammos körcikkelyes sajt ára pedig 350 forinttal csökkent idén. Jelentősen mérsékelték a vajak árait, így a 250 gramm kiszerelésű 82%-os zsírtartalmú Pilos vaj, valamint a szintén 250 grammos, 80%-os zsírtartalmú sózott Pilos vaj is 25%-kal lett olcsóbb.

A tartósan árcsökkentett termékek listája a teljesség igénye nélkül megtalálható a Lidl honlapján.

Online kuponok és egyedi akciók

Habár nincsenek újságból kivágható kuponok, ez a fajta spórolási mód nem tűnt el, sőt virágkorát éli. A Lidl digitális hűségprogramjával, a Lidl Plus applikációval a vásárlók extra kuponokat vehetnek igénybe, sőt minden vásárlásuk után újabb és újabb kedvezményekre is jogosultak. A heti újsággal egy időben jelennek meg a heti kuponok az appban, ezek mellett pedig a vásárlások után kaparós nyereményjátékban is részt vehetnek a felhasználók.

Mindezeken felül időről-időre elérhető pontgyűjtő nyereményjáték is, illetve az appban megtalálhatók a heti akciós újságok, a Lidl partnereinek exkluzív ajánlatai, valamint, ha a vásárlás során a kasszánál beolvassuk a Lidl Plus kártyánk kódját, akkor a rendszerben megjelenik a digitális nyugtánk is.

Akik ragaszkodnak a hagyományos nyomtatott újsághoz, annak aktuális példányait továbbra is megtalálják az üzletekben.Forrás: Lidl

Készítsünk digitális bevásárlólistát

A Lidl alkalmazás lehetővé teszi, hogy létrehozzunk egy bevásárlólistát, amely azért is fontos és hasznos opció, mivel a szakemberek szerint is sokat spórolhatunk, ha nem intuitív alapon, hanem tudatos tervezést követően, lista mentén haladva végezzük a bevásárlásainkat.

Figyelmeztető jelzések

Az akciós újság és a Lidl Plus alkalmazás mellett még a boltban is segíti vásárlóit a diszkontlánc. Annak érdekében, hogy a vásárlók minél többet kapjanak a pénzükért vagy minél többet spóroljanak, számtalan figyelemfelhívó tábla található a boltokban. Ilyenek az "Őrületes Lidl ár", a "Szuperár" és az "Együtt olcsóbb" feliratok, illetve ide sorolhatók még az XXL és saját márkás termékek is.

A Lidl honlapján a Spórolási tippek menüpont alatt még több tipp található.