Ha így vásárolsz a Lidlben, akár több ezer forintot is megspórolhatsz a végén

Lidl spórolás tippek szórólap Lidl Plus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan már régebben is sportot űztek abból, hogy minél jobb áron szerezzék be a szükséges termékeket. Bújták a szórólapokat, gyűjtögették a kuponokat és a heti menüt is az éppen aktuális bolti akciókhoz igazították. Ma mindenki a spórolás bajnokaitól szeretne órát venni, hiszen minden korábbinál fontosabb lett, hogy jól beosszuk a pénzünket.

Ma már nem kell az újságból kivágott kuponokat gyűjtögetni a pénztárcában, és észben sem kell tartani, hogy mi, hol és mikor lesz akciós, ugyanis már számtalan "okos" megoldás létezik, melyek megkönnyítik a vásárlók dolgát. Van azonban néhány trükk, amit talán csak kevesen ismernek, ám ha az ember észben tartja ezeket, akkor több ezer forintot is megspórolhatunk a vásárlások során.

A biztos pont: a szórólap

A környezettudatosság jegyében egyre több áruházlánc megszünteti, vagy csökkenti a papírból készült akciós újságok terjesztését. Így tett a Lidl Magyarország is, a vállalat ugyanis január 12-től megszüntette az akciós újságok háztartásokba történő terjesztését, mellyel mérsékelik a papírfelhasználást, az így megtakarított összegeket pedig a vásárlók örömére extra akciókra fordítják.

A vásárlók persze így sem maradnak szórólap nélkül, ugyanis online formában a Lidl weboldalán, illetve a Lidl vagy a Lidl Plus applikációkban továbbra is elérhetőek. Azok pedig, akik ragaszkodnak a hagyományos nyomtatott újsághoz, annak aktuális példányait továbbra is megtalálják az üzletekben.

Az áruházlánc ezekben az újságokban teszi közzé hétről hétre a megújuló, kedvező ár-érték arányú kínálatát, legyen szó friss zöldségről, gyümölcsről, húsról, halról vagy tartós élelmiszercikkekről. A szórólapokat átböngészve könnyen összeállíthatjuk a következő napi vagy heti ebédmenüt, melyekhez a Lidl Online Főzőiskolájában hasznos ötleteket, tippeket is kaphatunk.

A Lidl alkalmazás lehetővé teszi, hogy létrehozzunk egy bevásárlólistát. Forrás:Lidl / Gordon Eszter

Tartósan alacsony árak

Nemcsak az akciós termékeknek kedvező az ára a Lidlben, ugyanis a kiskereskedelmi lánc az idei év első másfél hónapjában 200 termék fogyasztói árát tudta csökkenteni tartósan. Az érintett termékek mintegy fele legalább öt százalékkal kerül kevesebbe, közel harmaduk pedig 10-20 százalékkal is olcsóbb, mint tavaly, így a vásárlóknak több maradhat a pénztárcájában.

Az árcsökkentett élelmiszerek között helyet kaptak például sajtok és tejtermékek, gyümölcslevek, szendvicsfeltétek, mustár és bacon is. A rizs ára 11%-kal, a vegyes virágmézé 240 forinttal, a 400 grammos körcikkelyes sajt ára pedig 350 forinttal csökkent idén. Jelentősen mérsékelték a vajak árait, így a 250 gramm kiszerelésű 82%-os zsírtartalmú Pilos vaj, valamint a szintén 250 grammos, 80%-os zsírtartalmú sózott Pilos vaj is 25%-kal lett olcsóbb.

A tartósan árcsökkentett termékek listája a teljesség igénye nélkül megtalálható a Lidl honlapján.

Online kuponok és egyedi akciók

Habár nincsenek újságból kivágható kuponok, ez a fajta spórolási mód nem tűnt el, sőt virágkorát éli. A Lidl digitális hűségprogramjával, a Lidl Plus applikációval a vásárlók extra kuponokat vehetnek igénybe, sőt minden vásárlásuk után újabb és újabb kedvezményekre is jogosultak. A heti újsággal egy időben jelennek meg a heti kuponok az appban, ezek mellett pedig a vásárlások után kaparós nyereményjátékban is részt vehetnek a felhasználók.

Mindezeken felül időről-időre elérhető pontgyűjtő nyereményjáték is, illetve az appban megtalálhatók a heti akciós újságok, a Lidl partnereinek exkluzív ajánlatai, valamint, ha a vásárlás során a kasszánál beolvassuk a Lidl Plus kártyánk kódját, akkor a rendszerben megjelenik a digitális nyugtánk is.

Akik ragaszkodnak a hagyományos nyomtatott újsághoz, annak aktuális példányait továbbra is megtalálják az üzletekben. Forrás: Lidl

Készítsünk digitális bevásárlólistát

A Lidl alkalmazás lehetővé teszi, hogy létrehozzunk egy bevásárlólistát, amely azért is fontos és hasznos opció, mivel a szakemberek szerint is sokat spórolhatunk, ha nem intuitív alapon, hanem tudatos tervezést követően, lista mentén haladva végezzük a bevásárlásainkat.

Figyelmeztető jelzések

Az akciós újság és a Lidl Plus alkalmazás mellett még a boltban is segíti vásárlóit a diszkontlánc. Annak érdekében, hogy a vásárlók minél többet kapjanak a pénzükért vagy minél többet spóroljanak, számtalan figyelemfelhívó tábla található a boltokban. Ilyenek az "Őrületes Lidl ár", a "Szuperár" és az "Együtt olcsóbb" feliratok, illetve ide sorolhatók még az XXL és saját márkás termékek is.

A Lidl honlapján a Spórolási tippek menüpont alatt még több tipp található.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.