Megvéd, feldob, megszépít - ez mind a C-vitamin?

pr-cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Többet tud, mint gondolnánk. A bőséges C-vitamin erősíti immunrendszerünket, de ezzel nincs vége a történetnek. Pár csepp érdekesség a legnépszerűbb vitaminról, az Olympos jóvoltából.

Szebbek is lehetünk a C-vitamintól?
Közvetlenül talán nem, de a C-vitamin általános egészségvédő hatásai közül kiemelkedik a kollagénképződésben játszott szerepe. A kollagénfehérje pedig az egyik legfontosabb alkotóeleme a bőrnek, de jelen van a hajban és a körömben is.

Forrás: Maspex
Forrás: Maspex

Miben hasonlít az ember és a tengerimalac?
Csaknem az összes emlőssel ellentétben az ő szervezetük nem tud önállóan C-vitamint előállítani, ezért azt a táplálékkal kell felvenniük.

Mi az összefüggés a szénanátha és egy citrom között?
A C-vitamin természetes antihisztaminként viselkedik, így egyes kutatások szerint képes javítani a szezonális allergia, az allergiás nátha, sőt az ételallergia tüneteit is.

Forrás: Maspex
Forrás: Maspex

A mikró és a C-vitamin barátok?
Igen! Ha mikrohullámú sütőben melegítünk valamit, minimalizáljuk az ételben a C-vitamin veszteségét.

A hangulatunkra is pozitív hatással lehet a C-vitamin?
Igen! A kedélyünket és agyműködésünket befolyásoló, ingerületátvivő anyagok (pl. szerotonin) előállításához is használ C-vitamint a szervezetünk.
Egy reggeli tea Olympos citromlével, és indulhatunk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.