Itt a tudományos magyarázat, hogy miért szeretik a férfiak a nagyfenekű nőket

Forrás: Thinkstock -
nők kutatás nagy fenék férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nagyfenekű nők mindig is vonzóak voltak a férfiak szemében. De most kiderült, ez nemcsak divat vagy ízlés kérdése, de tudományos magyarázat is van rá, miért. 

A török Bilkent Egyetem kutatásában különböző női sziluettek fotóit mutatták 300 férfinak, akiknek választani kellett, melyiket találták a legvonzóbbnak és a legkevésbé vonzónak. A legtöbb férfi azokat a nőket találta a legvonzóbbnak, akiknek a gerince 45,5 fokban hajlott, azaz nagyobb volt a feneke.

A kutatásban részt vevő férfiaknak megmutattak három fotót nőkről, akiknek teljesen egyforma méretű a feneke, de különböző okok miatt: gerincgörbület, zsír- vagy izomtömeg. Azok a női fenekek tetszettek legjobban a férfiaknak, akiknak a gerincgörbületük miatt tűnik nagynak a hátsójuk. Ebből arra következtettek a tudósok, hogy nem a méret, hanem a gerincgörbület a lényeg.

Forrás: Thinkstock

„A férfiak, akik azt hiszik, a nagy fenekeket szeretik, igazából a gerincgörbületekért vannak oda, de ez mind tudat alatt történik” – állítja dr. David Lewis. Szerinte azok a nők, akiknek 45 fokos szögben hajlik a gerince, nassolhatnak a terhességük alatt anélkül, hogy hátfájást kapnának a túlsúlytól. Akiknek kisebb a görbülete, hátfájása lehet a terhesség alatt. Úgy tűnik, a férfiak azokat a nőket tartják tudat alatt vonzónak, akik aktívak tudnak maradni a terhesség alatt, fájdalmak nélkül.

Cameron Diaz edzője szerint nem terhes a színésznő http://www.life.hu/ez-zsir/20150305-cameron-diaz-edzoje-teddy-bass-szerint-nem-terhes-a-szineszno-mert-kemenyen-edz.htmlA fél világ találgat: vajon terhes Cameron Diaz vagy nem. Edzője szerint ez kizárt. Ez Zsír!--Ilyen tested is lehet 50 évesen - Elle Macpherson a világ legdögösebb ötvenesehttp://www.life.hu/ez-zsir/20150305-elle-macpherson-modell-teste-otven-evesen-is-tokeletes.htmlSosem volt kérdés, miért kapta Elle Macpherson a The Body, azaz A Test becenevet. Nézz csak rá! Elképesztően néz ki bikiniben a szupermodell. Ez Zsír!NorthfotoLehet még sokkal hatékonyabb a fogyás - 6 jó tanács edzés utánrahttp://www.life.hu/ez-zsir/20150303-6-jo-tanacs-edzes-utanra-ezekre-erdemes-figyelni.htmlHa aktívan sportolsz, és fontos számodra, hogy jó formában legyél, akkor egészen biztosan a táplálkozásra is odafigyelsz. Nem mindegy például, mikor és mit eszel az edzés után, ahogy az sem, hogy ha fogyni szeretnél. A következő 6 szabályt érdemes észben tartanod! Ez Zsír!ThinkstockCarmen Electra még mindig ultradögöshttp://www.life.hu/ez-zsir/20150304-carmen-electra-amerikai-modell-es-szineszno-bikinis-fotot-posztolt-az-instagramra.htmlA modell Tahiti tengerpartján osztott meg magáról bikinis fotót. Bármikor elfogadnánk ezt az alakot!Ez Zsír!--Neked mit lát a harmadik szemed? Fényesítsd ki jógával!http://www.life.hu/ez-zsir/20150227-jogaiskola-a-jogaklikkel-mire-jo-a-harmadik-szem.htmlFejfájás, látászavarok, rövidlátás, orrdugulás, homlok- vagy arcüreg-gyulladás, hormonháztartással kapcsolatos problémák – ha ezek közül valamelyik jellemző rád, érdemes tudatosan dolgoznod a harmadik szem csakrádon, mert lehet, hogy ez a fontos energiaközpont kibillent az egyensúlyából. Akkor is olvass tovább, ha gyakran úgy érzed, nem jó helyen vagy, nem azt csinálod, amire születtél és ez feszültséget okoz benned. Ez Zsír!ThinkstockForró fotó! Hatalmasat terpesztett Bódi Sylvihttp://www.life.hu/ez-zsir/20150227-bodi-sylvi-modell-hatalmasat-terpesztett-rudtanc-kozben.htmlHosszú kihagyás után újra rúdra pattant Bódi Sylvi és megmutatta, semmit nem felejtett el a rúdtánc-edzésekből. A képet elnézve tényleg nem semmi a csaj!Ez Zsír!Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.