Szezonális ételek, grillcsirke és sok-sok vaj – Vajon mi kerül Erzsébet királynő asztalára?

séf diéta Erzsébet királynő grillcsirke szakács brit királyi család saláta étkezés étel Szezon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Darren McGrady több évtizede áll a brit királyi család szolgálatában, mint szakács – rajta kívül valószínűleg senki más nem ismeri olyan jól Erzsébet királynő legkedveltebb étkeit.

Erzsébet királynő rekordhosszúságú uralkodása alatt sok dolog változott, a királyi család étkezési szokásai azonban aligha – vallja Darren McGrady, aki 11 éven át főzött a brit uralkodónőre.

Forrás: AFP/Leon Neal

Az 52 éves séf szerint, aki többek között Diana hercegnő szolgálatában is állt, Erzsébet kedveli a szezonális ételeket, imádja a vajat, de mindeközben nem huny szemet alakja megőrzése felett sem.

McGrady a People magazinnak adott interjújában elmondta, hogy a 89 éves uralkodónő ha elengedi magát, szívesen falatozik zsíros, krémes finomságokat, a hétköznapokon azonban a grillezett csirke és saláta kombinációját részesíti előnyben, így ügyelve vonalaira.

Mint kiderült, Erzsébet a legkevésbé nevezhető ínyencnek, és nem követ semmilyen táplálkozási elvet vagy szabályt, így vacsorára is szívesen eszik sült burgonyát, rizst vagy résztát.

Katalin, a diétahercegnő

A mindig karcsú Katalin hercegnőtől köztudottan nem állnak távol a diéták. Bár nádszálkarcsú volt akkor is, 2011-ben az esküvője előtt mégis kőkemény diétába kezdett, hogy tökéletesen mutasson rajta az álomruha. A hercegnő első gyermeke születése után néhány hónappal is csúcsformában volt, és ez egészen biztosan így lesz a második baba világra jövetele után is. Lássuk itt, melyek Katalin kedvenc diétái.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.