5 nyomós ok, amiért az úszás az egyik legjobb sport

úszás víz egészség mozgás sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Többször halljuk, hogy az úszás mennyire jót tesz a testi és lelki egészségünknek. Íme, 5 ok, amiért érdemes olykor a futócipőt is fürdőruhára cserélni.

1. A víz nyugtat

Egy régebbi kutatás szerint a víz legtöbbünk számára az újjászületést jelenti, ez összeköthető azzal, hogy születésünkig magzatvízben vvagyunk. Egy másik tanulmány szerint a vízben meditatív állapotba kerül az agy, amely segíti a kognitív funkciók fejlődését is.

Forrás: Dreamstime

2. Nem terheli meg nagyon a szervezetet

A futással ellentétben az úszást könnyen be lehet illeszteni az edzéstervbe anélkül, hogy féltenünk kelljen csontjainkat, ízületeinket és izmainkat, mivel a szárazföldi mozgással szemben kisebb a sérülés veszélye. Pont emiatt idősek számára is különösen előnyös mozgásforma.

3. Közelebb kerülsz a természethez

Ha szerencsés vagy és egy tó közelében élsz, a természetes víz igazán jó hatással lesz az egészségedre. Kutatók szerint azok, akik lehetőségeikhez mérten sok időt töltenek természetes közegben, azoknak jobb a mentális és a fizikai jólétük, valamint testsúlyukat is könnyebben tartják meg és stresszmentesebbek.

Forrás: Dreamstime

4. Kardió és erősítő edzés egy füst alatt

Egy lassabb tempózás alacsony intenzitású, ám hatalmas teljesítményeket tud kihozni az emberből. Korábbi cikkünkből azt is megtudhatod mire számíthatsz, ha kiválasztottad kedvenc sportja az úszás.

5. Egészséges tüdő

Egyes kutatások szerint van összefüggés az úszás és a jobb tüdő kapacitás között, az aktívan úszók nehezebben fáradnak el vagy fulladnak ki – egy erős tüdő pedig betegség esetén is fontos.

6 ok, amiért érdemes rendszeresen mozognod

A legtöbben azért járunk edzőterembe, hogy mozogjunk és a sport minél izmosabb, szebb testet varázsoljon nekünk. Íme, még 6 ok, amiért megéri edzeni akkor is, ha totál fáradtak vagyunk.
10 dolog, amire minden nő gondol jóga közbenhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160317-joga-kozben-ezekre-gondolunk-legtobbszor.htmlA jóga az egyik legdivatosabb mozgásforma, sok sztár is űzi. Mégis mit gondolunk legbelül, amikor az izzasztó, sokszor fárasztó és egész teste igénybevevő mozgásformát gyakoroljuk? Ez Zsír!OrigoEzzel az 5 tippel könnyedén beillesztheted a mozgást az életedbehttp://www.life.hu/ez-zsir/20160316-ha-keveset-sportolsz-fogadd-meg-tippjeinket-es-jobban-fogod-erezni-magad-a-borodben.htmlEltelt egy újabb hét és nem sportoltál? Valld be, ha lemondásokról esik szó, az edzés sokszor áldozatul esik. Hiába az irodában töltöd a legtöbb idődet, egy ilyen életvitel mellett is van lehetőséged arra, hogy formában tartsd magad! Ez Zsír!--5 dolog, amit nem tudtál a gabonapehelyrőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160210-a-gabonapehelyben-tobb-cukor-van-mint-regebben-ezeket-nem-tudtad-eddig-rola.htmlA gabonapehely az egyik kedvenc reggelink, ám vannak dolgok, amiket érdemes tudni erről a finom és egészséges ételről, mielőtt levesszük a bolt polcáról. Íme 5 dolog, amit érdemes tudnod. Ez Zsír!Thinkstock5+1 trükk, hogy mostantól egészségesen étkezzhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160216-harcaink-az-etelekkel-igy-tudod-megovni-magad-az-egeszsegtelen-dolgoktol-trukkok.htmlAz életmódváltás komoly feladat: minden addigi berögzött szokásunktól megválni és más, egészségesebb dolgokkal helyettesíteni nem könnyű. Ezért is adjuk fel sokszor olyan hamar. Íme, 5+1 tipp, amivel könnyebben állhatsz át az egészséges ételekre. Ez Zsír!--4 dolog, amit minden futónak alkalmaznia kellene http://www.life.hu/ez-zsir/20160105-keszulj-fel-a-2016-os-evre-es-valtoztass-a-futasi-szokasaidon-tippek.htmlKészen állsz arra, hogy az újévben erősebb és gyorsabb legyél? Fogadj meg hozzá pár futó tippet és sokkal hatékonyabb leszel a sport terén. Ez Zsír!--5+1 probléma, amit csak a vegánok értenekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20151210-ezeket-a-problemakat-csak-a-veganok-ertik-es-elik-meg.htmlHiába vagy egészséges, vegánként azért nem olyan könnyű az élet. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.