Így kerüld ki azokat a hibákat, amikbe minden fogyókúrázó belefut – a BikiniBody dietetikusának tippjei

Forrás: Dreamstime -
BikiniBody egészséges életmód dietetikus étkezés zöldség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Abonyi Orsi táplálkozási szakember, a Katusfood dietetikusa a BikiniBody program két és fél hónapja alatt minden pénteken hasznos tanácsokkal jelentkezik, hogy ezzel is közelebb kerülhessetek a célhoz, a megérdemelt bikiniformához. 

Ismét péntek van, nézzük tehát, mi is történt idáig a diétában, melyek azok az apróságnak tűnő dolgok, amik további eredményekhez segíthetik Teodórát – és titeket is – a sikeresen vett pünkösdi akadályok után is. Az elmúlt hetek tanulságai alapján Teodóra ebédjeit úgy választottuk ki a BikiniBody 5. hetében, hogy minél nagyobb mennyiségű zöldség kerüljön az asztalra. Hogy mi ennek az oka?

A fogyáshoz elengedhetetlen a megfelelő zöldségbevitel Forrás: Dreamstime

Tudjátok, hogy az ideális napi zöldség- és gyümölcsbevitel minimálisan 40 dkg?

Ez bizony nem kis mennyiség. Gondold csak végig, te tegnap megettél ennyit? A válasz csak akkor lesz igen, ha erre tudatosan figyelsz, lehetőség szerint úgy, hogy minden étkezéshez „passzintasz" vagy zöldséget (ez lehet savanyúság, saláta vagy párolt-sült zöldség is), vagy gyümölcsöt az étel ízétől és jellegétől függően. Ezzel sokat tehetsz a teltségérzet fenntartásáért is úgy, hogy közben a kalóriabeviteled nem fog az egekbe szökni. Teodórát is erre ösztönzöm, mert ez nagyon fontos tényező az életmódváltás elsajátításához, ezért most „rákapcsoltunk kicsit".

Ezenfelül találtam egy olyan problémát Teodóra étrendjében, ami nagyon sok fogyókúrázó esetében elő szokott kerülni, ez pedig a „bevált" ételek túl gyakori felbukkanása az étrendi naplóban.

Szokásos fogyókúrás étel a saláta, de ez egy idő után már nem elég Forrás: Dreamstime

Erről mindenképpen ejtsünk pár szót! Olyankor fordul ez elő, amikor már lement az első pár kiló, és mindenképpen szeretnénk, ha a fogyás eddigi üteme továbbra is megmaradna. Ennek érdekében sok fogyókúrázó újra és újra ahhoz a pár jól megszokott ételhez nyúl, ami az eddigi sikereket megalapozta, és hetente többször is ezeket eszi. Mindenki számára vannak szimpatikus, ízléséhez, preferált ízvilágához jobban és kevésbé passzoló fogások egy diéta során, így valahol érthető, hogy ami már többször jólesett, azt könnyebben vesszük elő újra. Ennek ellenére arra kérlek titeket, higgyétek el, hogy megéri a fáradságot: inkább kicsit engedjük el a fantáziánkat az ételkészítések előtt/során, nem kell mindig a biztosnak tűnő csirkemellsonkás szendvicset választani reggelire, a csicseriborsós humusz, vagy a tojáskrém ugyanolyan jó választás. Ha magadtól nem tudod, mivel dobd fel, színesítsd, változtasd át a reggelire vagy vacsorára is tökéletes fogásokat, nyugodtan vedd igénybe a menőbb szakácskönyveket, magazinokat, receptoldalakat, blogokat, ahol nem csak a főételekhez fogsz recepteket találni, egy szendvicshez is garantáltan lesz új alapanyag, ötlet, valami kis csavar, amitől még jobb lesz, mint az eddig ismert és kedvelt változataid voltak.

Tegyél egy próbát, megéri! Körülbelül ennyi idő, 5 hét után szoktunk elkezdeni beleunni a diétánkba, az új falatok viszont könnyedén átlendíthetnek minket ezen az időszakon is.

Ha már unjuk a diétánkat, változtassunk az étrendünkön! Forrás: Dreamstime

Ha pedig úgy érzed, elakadtál, nincs több ötlet, nincs ihlet az ételek változatos, finom elkészítéséhez, ne félj akár dietetikus segítségét kérni, aki egy alapos állapotfelmérés után garantáltan tud majd olyan tippeket adni személyre szabottan neked, ami új színt vihet az életmódváltásodba, ahogy az Teodóránál is történt, és történik napi szinten. Hiszen mindannyian mások vagyunk, mindenkinél más a siker kulcsa, ami bizony a részletekben rejlik. Hajrá, hajrá, csak így tovább!

10 pozitív hatás, amit a rendszeres sport hoz az életedbe

Katus Attila, aki immáron hatodik hete dolgozik együtt a BikiniBody győztesével, Teodórával, ezúttal 10 pontban ír arról, milyen pozitív hatások miatt éri meg belevágni az életmódváltásba.

Így készül a kockahas!http://www.life.hu/ez-zsir/20160523-minden-amit-a-kockahasrol-es-a-has-edzeserol-tudni-kell.htmlKatus Attila, aki immáron hatodik hete dolgozik együtt a BikiniBody győztesével, Teodórával, ezúttal a kockahas titkaiba avat be benneteket. Ez Zsír!ThinkstockSzámolj le a narancsbőrrel! Filléres praktikákhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160523-szamolj-le-a-narancsborrel-filleres-praktikak.htmlA narancsbőr minden nő legősibb ellensége, a mozgásszegény élet, a nem megfelelő táplálkozás, vagy éppen genetikai okok miatt alakul ki. De hogyan kell megküzdeni a narancsbőrrel, ráadásul költséghatékony módon? Most eláruljuk! Ez Zsír!Origo3+1 gyakorlat a feszes popsiérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160519-a-legjobb-gyakorlatok-a-feszes-popsiert.htmlA popsi formálása minden nő számára fontos, hiszen ha már megadatott egy ilyen szép idom, miért is ne alakítanánk a lehető legszebbre. Íme, néhány gyakorlat, amivel ezt megteheted! Ez Zsír!OrigoÖt hét kemény edzés után ennyit változott a BikiniBody győztesehttp://www.life.hu/ez-zsir/20160519-kovacs-teodoraval-a-bikinibody-gyoztesevel-beszelgettunk-a-programrol.htmlTeodóra, a Life.hu és Katus Attila BikiniBody programjának győztese közel öt hete kezdett bele az életmódváltásba. Megkérdeztük tőle, hogy érzi magát, és mi változott azóta, hogy egy profi edző és dietetikus figyeli a munkáját. Ez Zsír!--Katus Attila: "Ne akarj minden eszközt bevetve, az egészségedet feláldozva a legjobban kinézni. Inkább élj egészségesen!"http://www.life.hu/ez-zsir/20160519-katus-attila-negyedik-beszamoloja-a-bikinibody-programrol.htmlKatus Attila, aki a BikiniBody program keretein belül egy fiatal lánynak, Teodórának az életmódváltását segíti és felügyeli, ezúttal arról ír, hogy milyen az ideális női test, és hogyan kell látni a különböző fogyókúrákat és diétákat, illetve miért kell ezek helyett az egészséges életet választani. Ez Zsír!--Miért fontos az aerobik? Katus Attila órájáról jelentkezünk!http://www.life.hu/ez-zsir/20160511-katus-attila-aerobik-orajarol-jelentkezunk-a-bikinibody-nyertesevel-teodoraval.htmlA Life.hu nagyszájú riportere, Németh Máté ezúttal egy aerobic órán lepte meg Katus Attilát és a BikiniBody győztesét, Teodórát. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.