Hungary's Got Talent izom szexi zsűritag Kolin linczényi márkó jóga RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Kolin együttes frontemberét meginvitáltam a jógaórámra, és legnagyobb meglepetésemre jógaszőnyeggel érkezett a gyakorlásra.

Linczényi Márkó sportos életet él, és az extrém kihívások mellett a jóga világa sem idegen a számára. A zenész volt az első sztár, aki jógaszőnyeggel kopogtatott be az órára, így biztos voltam benne, komolyan veszi majd a csavaros ászanák világát.

Fotó: Adrián Zoltán/Origo

„Általában heti egy alkalommal jógázom, más edzések előtt pedig bemelegítéshez, nyújtáshoz alkalmazom például a napüdvözlet gyakorlatsort. Néhány évvel ezelőtt a nővérem átküldött egy powerjóga-videót, ami nagyon megtetszett, elkezdtem gyakorolni, csoportos órákra járni. Jelenleg otthon, egyedül jógázom, magamat fejlesztem. Amikor elutazom, olyan úti célt választok, ahol van lehetőségem különböző órákat kipróbálni.

Legutóbb Indiában, Keralában jógáztam, ahol mozgattuk a szemgolyónkat, szeleltettük az orrlyukunkat,

ami vicces volt, de egyben érdekes is. Thaiföldön, a lemenő napfényben jógáztunk, mantráztunk" – kezdte Márkó, aki a szörfözés nagy szerelmese.

Fotó: Adrián Zoltán/Origo

„Sok évvel ezelőtt, amikor volt még hullámfürdő a Palatinus strandon, ott tanultam meg, hogyan kell a hullámok hátán lovagolni. Később elutaztam Portugáliába egy szörfiskolába, ahol nagyon jó tanárhoz kerültem, aki a jógagyakorlatok segítségével mutatta meg, hogyan kell lenyugtatni a szervezetet, és hogyan kell a súlypontot megtalálni.

A szörfözésnél nagyon fontos az első másodperc, amikor fekvő helyzetből fel kell állni a deszkán, és meg kell találni az egyensúlyi helyzetet.

A legfontosabb a szörfözésnél a levegő helyes használata, amiben a jóga sokat segített" – magyarázta az énekes, aki kétségkívül a különleges sportok szerelmese.

Fotó: Adrián Zoltán/Origo

„Kajakozom, futok, TRX-re járok, wakeboardozom, bringával közlekedem mindenhova, gördeszkázni is szoktam, és mindig olyan helyre utazom, ahol tudok szörfözni, jógázni. Kevés sport van, ahol a természetben vagyok, és a saját erőmmel, saját testsúlyommal tudok dolgozni. Azért szeretem az extrém sportokat, mert ezek rákényszerítenek a koncentrációra.

Például szörfözés közben ha csak egy pillanatig nem magamra figyelek, vagy arra, amit csinálok, azonnal megsérülhetek.

Az agyam ezek alatt az edzések alatt, teljesen kikapcsol, és utána úgy érzem, kitisztult a tudatom" – mondta Márkó, akinek nagyon tetszett a dinamikus jógaóra.

„Mutattál olyan ászanákat, amik további fejlődésre fognak sarkalni. Arra is rájöttem az órán, hogy mennyire fontos, hogy ne csak egyedül gyakoroljak, mert hiába figyelek, nem tudom úgy kontrollálni a tartásokat, hiszen bizonyos pózokban nem látom a testem.

Jó tapasztalat volt, amikor a hátamat, a kezemet igazítottad, vagy a bokámhoz nyúltál, ezekre figyelni fogok a jövőben.

Fotó: Adrián Zoltán/Origo

Új kihívások is kellenek a gyakorlásban, mert itt is megismerhetők a mozdulatsorok, és rutinná válhat a gyakorlás. Akkor jó egy jógaóra, ha megszűnik a tér, az idő, és nem tudod, mennyi ideig gyakoroltál.

Azért szeretem a jógát, mert három dolgot csinál egyszerre: erősít és állóképességet növel, nyújt, és közelebb kerülök önmagamhoz.

A jóga segítségével az élet más területein is megtanulhatunk figyelni magunkra" – mosolygott a zenész, aki arról is mesélt, mikor érzi magát flow-ban.

Fotó: Adrián Zoltán/Origo

„A zenében teljesen feloldódom, és hat óra elteltével veszem észre, hogy elszaladt az idő. Nemrég kaptam anyukámtól egy felnőttszínezőt, amiben, bevallom, nem nagyon hittem. Aztán nekiálltam színezni, és fantasztikus tapasztalat volt.

Első nap öt és fél órát színeztem, újra gyermek lettem, láttam magam, ahogy gyermekként a teraszon ülök, és rajzolok.

A flow nekem most a színezés" – magyarázta Márkó, aki a rajzolás mellett a második lemezén dolgozik.

Fotó: Adrián Zoltán/Origo

„A Kolin új albumát készítjük, ami ősszel jelenik meg, nyolc év után. Hiszem, hogy újra divatba jön a nagylemez, és

ha egy zenész azt akarja, hogy komolyan vegyék, kell egy album,

mert egy hangulatot megragadni, visszaadni egy albumon keresztül lehet."

Így jógáznak a Life.hu-val a sztárok

A Barátok közt sztárját, Józan Lászlót fejre állítottuk, Szinetár Dóra profi módon mutatta be az ászanákat, a Hot Men Dance szexi táncosai tökéletes felsőtestet villantottak. Molnár Andi lement nekünk spárgába. Sarka Katán csavartunk egyet. A Pesti Színházban a díszletek között jógáztunk Mauglival és Bagirával. Som-Balogh Edina még a legnehezebb jógapózban is remekül érezte magát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.