Gondoltad volna? Több tonna sajtburgert eszel meg tudtodon kívül

diéta lista plusz kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbb ember hiába diétázik, olykor-olykor azért enged a csábításnak: ezeket a kisebb-nagyobb falatokat ugyanakkor említésre méltónak sem találja, ezért nem is listázza őket az elfogyasztott kalóriák között.

Egy kutatás eredményei

Egy friss brit kutatás 1500 nő étkezési szokásait vizsgálta. Ezeknek a nőknek a többsége azt a célt állítja maga elé, hogy 1800 kalóriát fogyasszon egy nap, a valóságban viszont ehhez képest 2200 kalóriát fogyasztanak. Mindez tehát azt jelenti, hogy

egy átlagos nő évi 146 ezer kalóriát fogyaszt el úgy, hogy gyakorlatilag nem is tud róla. Ez egy egészen elképesztő szám, ami tulajdonképpen 487 sajtburgernek vagy 1825 pohár habzóbornak felel meg.

Forrás: Thinkstock

A napi 2200 kalória egyrészt mintegy 200 kalóriával több a brit kormány által javasolt kalóriabevitelnél, és 400 kalóriával több, mint amit az átlagos fogyókúrázó kijelölt saját maga számára.

A kutatásból kiderül, hogy a nők 71 százaléka sikertelen fogyókúrát zár, noha saját bevallása szerint türelmesen és elkötelezetten diétázik. Úgy tűnik, a fő csábító a csokoládé, de a chipsnek sem tud ellenállni 44 százalék, 35 százalék pedig a kenyérre nem tud nemet mondani. A megkérdezettek csaknem fele – 47 százalék – vallotta be, hogy nagy valószínűséggel esznek valamit akkor is késő este, amikor már nem kellene enniük.

Mit tehetsz, hogy ne ess ebbe a csapdába?

1. Legyél tudatosabb

Ha mindent tudatosan csinálsz, akkor nem lesz baj. Ebbe pedig az okosan beiktatott csalónapok is beletartoznak. Hiszen ha ezt is tudatosan csinálod, és nem mindennap lopva csipegetsz bele mindenbe, akkor még segítesz is a diétádnak!

Forrás: Thinkstock

2. Ne feledd a motivációt

Ha erős a motiváció, akkor a tudatosságra is jobban fogsz figyelni. Tudd, hova akarsz eljutni, és miért csinálod az egészet! Az egészség, a fittség, a boldogság megfizethetetlen dolgok, amelyekért megéri küzdeni!

3. Alakíts ki rendszert!

A rendszerességre a sport és az étkezés miatt is szükség van. A napi ötszöri étkezés és a heti háromszori sportolás egy idő után szokássá válik, így a szervezeted már hiányolni fogja, ha nem kapja meg a kellő mennyiséget. Ekkor már sínen vagy!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.