35 kilót fogyott, már másokat fogyaszt le Dávid Petra személyi edző

Forrás: facebook.com/petradavidbikinifitnes -
edző életmódváltáséve2017 életmódváltás fitnesz verseny sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Éppen egy évvel ezelőtt beszélgettünk Dávid Petrával, aki 90 kilóról fogyott le, és fitneszversenyző lett. Az életmódváltás eredményeképpen új életet kezdett, és legutóbbi beszélgetésünk óta több álmát is megvalósította.

Amikor legutóbb beszélgettünk, második fitneszversenyedre készültél. Azóta sok versenyen indultál?

Tavaly megszereztem a minősítőversenyen az aranyérmet, ami jó visszacsatolás volt arra, hogy készen állok a komoly versenyzésre. Persze azóta sincs megállás, hiszen egyre jobb formát akarok hozni. Idén kicsit hosszabbra sikeredett a versenyidőszakom, mint amilyenre terveztem, mert volt közben egy egyesületváltásom is. Két hazai és két nemzetközi megmérettetésen vettem részt: az IFBB szövetség magyar és nemzetközi versenyein, majd a WBPF szövetség szintén hazai és nemzetközi megmérettetésén. Gazdagabb lettem egy 5., egy 4. és egy 3. helyezéssel. Egyenesen előre a ranglétrán!

90 kilóról fogyott le, és fitneszversenyző lett Forrás: facebook.com/petradavidbikinifitnes

Arról is meséltél egy évvel ezelőtt, hogy nagyon szeretnél személyi edzőként is dolgozni és másokon segíteni. Ez az álom is megvalósult?

Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen azzal foglalkozom, amivel szeretnék. Sikerült elhelyezkednem edzőként, a Flex Gymben tartok edzéseket. Számomra nagyon fontos, hogy a vendégeimet elindíthatom az egészségesebb élet felé, ráadásul a saját történetemmel még inkább tudom motiválni őket. Az elmúlt egy évben, amióta személyi edzőként dolgozom, közel 500 kilót fogytak a vendégeim.

Van olyan, aki hozzád hasonlóan nagy átalakuláson ment át, és mindebben te segíthettél neki?

Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen azzal foglalkozom, amivel szeretnék Forrás: facebook.com/petradavidbikinifitnes

Jó pár vendégem a kezeim alatt tervezte újra az életét: fogytak, volt aki nem is keveset, sokan 20 kilót is. Idén már saját versenyzőt is indítottam, Sneider Anikót, aki szintén 20 kilót fogyott, majd 4 hónapon keresztül készültünk fel a versenyre, ahol 3. helyezést ért el, illetve a legutóbbi versenyén kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra, amin a héten fog indulni. Ez nekem és neki is hatalmas eredmény.

Hány éve is döntöttél az életmódváltás mellett? Mi a legnagyobb változás azóta az életedben?

2 és fél éve döntöttem el, hogy teljesen átalakítom az életemet, és azóta minden megváltozott.
Inaktív Petra mára aktív Petra lett. Hetente 5-6 alkalommal edzek, pedig régen meg se mozdultam. Régebben akkor feküdtem és keltem, amikor akartam, összevissza étkeztem, persze leginkább a hizlaló ételeket preferáltam. Most rendszer van az életemben, így egészségesebb és boldogabb vagyok, mint valaha.

2 és fél éve döntöttem el, hogy teljesen átalakítom az életemet Forrás: facebook.com/petradavidbikinifitnes

Mit mondanál azoknak, akik otthon ülnek súlyfelesleggel, és nem mernek, nem akarnak belevágni az életmódváltásba?

Nekik azt üzenem, hogy mindenkinek egy élete van, és csakis te döntesz arról, hogyan éled. Jobb egy olyan testben élni, ami egészséges, vitális, amivel nem okoz gondot felsétálni egy lépcsőn, ráadásul szuper érzés tükörbe nézni! Nem érdemes mindig a holnapra, a jövő hétfőre, az újévre várni, a váltáshoz mindig a most a legjobb alkalom. Én mindenkinek azt ajánlom, hogy vágjon bele, hiszen én is egy új és jobb életet kaptam az életmódváltás által.

Mik az új céljaid?

Jelenleg a WBPF szövetség bírói képzésen veszek részt, hogy hitelesebb szakmai munkát tudjak végezni a tanítványaimmal, illetve a versenyzőimmel, és persze szeretnék eredményes és jó bíró lenni. Ősszel pedig Team Petra név alatt szeretnék egy nagyobb versenyzői csapatot indítani. Számomra legalább akkora izgalom és öröm versenyzőket indítani, mint versenyezni.

Viszlát, integetőháj! Kiss Virág fitneszversenyző gyakorlatai a tónusos karizmokérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20170516-kiss-virag-fitneszversenyzo-gyakorlatai-a-tonusos-karizmokert.htmlLegutóbb a feszes hasizomért, most pedig a tónusos karizmok eléréséhez ad edzéstippeket hazánk egyik nagy büszkesége, Kiss Virág IFBB Bikini PRO világbajnok, aki már túl van első profi versenyén is. Ez Zsír!--"Növényi étrenden könnyebb izmot építeni" - Váli Tamás vegán testépítővel beszélgettünkhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170517-vali-tamas-vegan-testepitovel-szemelyi-edzovel-beszelgettunk.htmlKét és fél éve a vegán életmód híve Váli Tamás. A nemzetközileg elismert vegetáriánus és vegán táplálkozási tanácsadó, illetve személyi edző tökéletes példa arra, hogy nemcsak húsevőként lehet izmot építeni és egészségesen élni, sőt, növényi étrenddel még sokkal pozitívabb tapasztalataink lehetnek mindezek terén. Ez Zsír!--Miniszoknyában mutatták meg alakjukat a plus size lányokhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170517-miniszoknyas-plus-size-lanyok.htmlHa valaki nem az átlagos 36-38-as méretnek megfelelő testalkatot képviseli, akkor a társadalom felől érkező megszorításoknak kell megfelelnie a divat terén is. Például a miniszoknya is olyan viselet, amit leginkább egy magas, vékony lányon tudunk elképzelni. Ezzel a diszkriminációval akarnak leszámolni azok a hétköznapi lányok, akik igenis megmutatták, hogy a miniszoknya mindenkié, aki tudja viselni. Ez Zsír!--"Elsősorban anya vagyok" - Achátz Aliz fitneszmodellel beszélgettünkhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170517-achatz-aliz-fitneszmodell-anyukaval-beszelgettunk.htmlFéléves volt Aliz kislánya, amikor elhatározta, hogy életmódot vált, és rendszerességet visz az életébe. Kislánya első születésnapján el is indult élete első fitneszversenyén, és azóta is szép sikereket ér el. Nemzetközi versenyekre viszont hiába kvalifikálta magát, úgy döntött, azokon nem indul el, hiszen ahogy mondja: "elsősorban anya vagyok!" Ez Zsír!--3 egyszerű és nagyszerű reggeli banánnalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170510-3-egyszeru-nagyszeru-es-egeszseges-reggeli-banannal.htmlA banán ideális reggeli, nemcsak azért mert finom, hanem mert kiváló energiaforrás, tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal, például káliummal, valamint az emésztést segítő rostokkal. Íme, három nagyon egyszerű recept, amivel jól indul majd a napod! Ez Zsír!ThinkstockJól ismert sportok elképesztően bizarr változataihttp://www.life.hu/ez-zsir/20170511-az-altalunk-is-jol-ismert-sportok-elkepesztoen-sokkolo-valtozatai.htmlHa unod a jól megszokott, már-már túlságosan is normális sportokat, akkor inspirálódj ezekből az agyament feltalálásokból, hátha valamelyiket szívesen kipróbálnád. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.