Nem minden szénhidrátot kell mellőzni fogyókúra idején

Forrás: Dreamstime -
diéta glikémiás index szénhidrát glikémiás töltés fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden fogyókúrázó a szénhidrátokat iktatja ki először az étrendjéből, pedig nem minden esetben ellensége a diétának, csak az nem mindegy, hogy milyet választunk.

A szénhidrátnak is van helye a fogyókúrában, nem feltétlenül kell mindent kiiktatni. Csak arra kell odafigyelni, hogy milyet viszünk be a szervezetünkbe. Ádám Norbert a Díványnak elárulta, hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb szénhidrátot, amely nem hátráltatja a diétát. Alapvetően két dologra kell odafigyelnünk: a glikémiás indexre és a glikémiás töltésre. Természetesen a bevitt szénhidrát mennyiségét minden esetben csökkenteni kell.

A szénhidrát nem feltétlenül ellensége a fogyókúrának Forrás: Dreamstime

7 összetett szénhidrát, amelyek egészségesek, és még a fogyást is segítik


Sokan a szénhidrátokat egy az egyben a fehér cukorral azonosítják, melytől minden diétázó és alakját formáló ember tartózkodni szeretne. Korábban már összeszedtük a szénhidrátokat érintő tévhiteket, végigolvasva te is meggyőződhetsz arról, hogy nem kell mindtől félni. Nem szabad – és nem is igazán lehet – kiiktatni az étrendből, törekedj hát arra, hogy minél hasznosabb szénhidrátforrásokat tégy a tányérodra. Ebben segítünk most. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.