Egészséges tízóraik, amiket a gyerekek is imádni fognak

Forrás: Shutterstock -
iskola tízórai egészséges
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy anya számára általában a 24 óra is kevés, hogy mindent elintézzen. Érdemes fontossági sorrendet állítani, és lehetőleg valahova előre bepréselni a gyerekek, és persze önmagunk megfelelő étkeztetését is. Manapság túl sok adalékanyagot, tartósítószert és felesleges cukrot viszünk be a szervezetünkbe a feldolgozott élelmiszerekkel, de nem szabad elfelejteni, hogy azok leszünk, amit megeszünk. Most mutatunk néhány egészséges, és a gyerekek számára is tetszetős tízórait. 

Ha úgy érzed, a szendvics már túlságosan unalmas, akkor bevetheted a tortilla tekercset. Lényegében ugyanazokat a finomságokat lehet beletenni, de formája miatt mégis újdonságként hat a gyerekek számára. Tortillát egyébként házilag is készíthetsz, sőt, érdemes rászánni azt a kevéske időt, mert a boltiban sajnos rengeteg adalékanyag, tartósítószer található. Ha készen vagy a tortillával, mehet bele krémsajt, saláta, sonka, esetleg vékony répaszeletek, paradicsom, tojás bármi. Ha a zöldségek nem férnek bele tortillába, akkor külön is csomagolhatod őket. Vágd vékony szeletekre a répát, paprikát, vagy amit szívesen megeszik a gyerek, és készíts hozzá minél ízesebb mártogatóst.

A tortillába mehet krémsajt, saláta, sonka, paradicsom Forrás: Shutterstock

Bolti helyett készítsd el otthon: tortillalap

A boltban kapható feldolgozott élelmiszerek egy részében rendkívül magas a rejtett cukor- és sótartalom, másik felük meg tele van adalékanyagokkal. Leggyakrabban pedig találkozik a kettő. Nem kell, és nem is biztos, hogy minden ilyen élelmiszert ki tudunk iktatni a háztartásból, de amit lehet, érdemes inkább otthon elkészíteni. Ezúttal a tortillalap kerül terítékre!

A joghurttal ugyanaz a helyzet, mint a tortillával: a bolti változat rengeteg felesleges összetevőt tartalmaz. De miért is választanánk a boltit, amikor otthon percek alatt el lehet készíteni egy sokkal egészségesebb verzót. Az alapja a görög joghurt, amihez szükség van még valamilyen bogyós gyümölcsre, de mással ia próbálkozhatunk, például barackkal is nagyon finom. A gyümölcs lehet friss és természetesen fagyasztott is, ha éppen nem a szezonban készítjük. A gyümölcs egy részét pürésítsük, pár friss szemet pedig csak vágjunk apróra. A pürét a joghurt alá rétegezzük, a darabokat pedig szórjuk a tetejére A joghurtot egy kevés méz, egy késhegynyi friss vaníliával ízesíthetjük. A gyümölcs helyettesíthető egyébként házi lekvárral is. A gyümölcsjoghurt tetejére kerülhet egy kevés ropogós granola is, amit változatos összetevőkből készíthetsz el. Lehetnek benne magvak (diótól a lenmagig bármi), zabpehely, aszalványok. Ezeket egy kicsit le kell pirítani, majd hozzátenni egy kevés mézet, hogy összeálljon. Zsírpapíron hagyd kihűlni, majd mehet egy dobozba.

Otthon percek alatt el lehet készíteni egy egészséges joghurtot Forrás: Shutterstock

A palacsinta megunhatatlan a gyerekek számára, és számtalan formában elkészíthető. Ha a lehető legegyszerűbb, ámde egészséges receptet keresed, akkor próbáld ki a 3 banános, 3 tojásos, zabpelyhes receptet. A hozzávalókat csak össze kell keverni, majd mehet bele egy kis áfonya, és már lehet is sütni a kis palacsinta lepényeket. Ahogy a gyümölcsös joghurtot, ezt is elkészítheted előző nap este.

A palacsinta megunhatatlan a gyerekek számára Forrás: Shutterstock

Diétázol? Ezeket a palacsintákat akkor is nyugodt szívvel eheted

Az életmódváltás egyik legkomolyabb kérdése sokak számára, hogy most mi lesz az édességekkel? Nagy tévhit, hogy mindenféle édes ízről le kell mondani, ha egészségesen akarunk élni. Most mutatunk is néhány palacsintareceptet, amit a diéta alatt is fogyaszthatsz.

45 kilót fogyott a túlsúlyos golden retriver - Egyre több az elhízott háziállat!http://www.life.hu/ez-zsir/20190828-45-kilot-fogyott-a-tulsulyos-golden-retriver-elhizott-haziallatok.htmlA súlyprobléma manapság már nemcsak az embereket érinti, hanem házi kedvenceinket is. Egy nemrégiben készült felmérés szerint a kutyák nagyjából 54, míg a macskák 58 százaléka túlsúlyos, ami eléggé sokkoló szám. Jó példá minderre az egykor közel 80 kilós golden retriver, akit gazdái egyszerűen túletettek. Ez Zsír!OrigoFelszedtél néhány kilót a nyáron? Így szabadulj meg tőle!http://www.life.hu/ez-zsir/20190827-nyaron-felszedett-kiloktol-igy-szabadulhatsz-meg.htmlHa a januári nagy fogadalmak után tényleg sikerül nyárra bomba formába kerülni, a legmelegebb hónapokban hajlamosak vagyunk kiesni az addigra megszokott rutinból, elhagyni az edzéseket, és az egészséges étrendet. Ha veled is elszaladt egy kicsit a ló az elmúlt időszakban, akkor most ideje visszatérni az egészséges életmódhoz. Ez Zsír!OrigoEgy elhanyagolt izomcsoport: eddzünk a belső combrahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190814-elhanyagolt-izom-eddzunk-belso-combra.htmlA popsit és a hátsó combizmot erősítő gyakorlatokkal tele van az internet. Hasonlóan kényes terület, mégis sokkal kevesebbet hallani a combközelítő izmokról, pedig ha tónusos lábakat szeretnénk, erre is érdemes odafigyelni. Ez Zsír!OrigoHa betartod ezt a reggeli rutint, minden napod boldogan fog indulnihttp://www.life.hu/ez-zsir/20190814-reggeli-rutin-a-boldog-napkezdeshez.htmlAz egészségünkhöz hozzátartozik a lelki kiegyensúlyozottság is. Azaz nemcsak a testnek, a léleknek is szüksége van törődésre, és nemcsak hébe-hóba, hanem a mindennapokban is. Ennek fontos eleme lehet, hogy már ébredésnél tudatosan odafigyelsz rá, és olyan reggeli rutint alakítasz ki, amely pozitívra hangol, így az egész napodnak boldog érzésekkel, feltöltekezve vághatsz neki. Ez Zsír!OrigoAz edzőtermek megszállottja lett Hódi Pamela: már látszik is a testén a változáshttp://www.life.hu/ez-zsir/20190816-az-edzesek-rabja-lett-hodi-pamela.htmlA nassolásról saját bevallása szerint nem tud lemondani Hódi Pamela, ezért inkább többet edz. Habár korábban utálta a konditermeket, párjának, a labdarúgó Tóth Bencének köszönhetően most a rabjává vált. Ez Zsír!OrigoHiába fogyózol, nem mutat kevesebbet a mérleg? Ez lehet az oka!http://www.life.hu/ez-zsir/20190808-ezert-nem-mutat-kevesebbet-a-merleg-fogyokuras-hibak.htmlÚgy érzed, mindent megteszel a hőn áhított fogyásért, mégsem sikerül elérned a kitűzött célt? Ha hetek óta nem mutat kevesebbet a mérleg, valószínűleg valamit rosszul csinálsz. Olvasd el a 10 tipikus hibát, amit a fogyókúrázók elkövetnek. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.