combizom Nagy Amarilla szakértő edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olvasónk Nagy Amarillához, az Ez zsír! gyógytornász, aerobikoktató szakértőjéhez fordult. Helga problémája az, hogy a combjai az edzések hatására vastagabbak lesznek. Lássuk, mi is lenne erre a jó megoldás.

"Kedves Amarilla,

Jó ideje edzek már: futok, és ha van időm, aerobikórára is eljárok. Nem vagyok nádszálvékony alkat, figyelnem kell, mit eszem. Figyelek is, és nem hinném, hogy túlsúlyos vagyok. Az azonban aggaszt, hogy a sok sporttól vastagabb, lassan már férfiasan izmos lett a combom. Pedig súlyzós edzéseket nem is csinálok. Mitől lehet ez? Mit kéne tennem, hogy a vastagodás helyett inkább szálkás, vékony combom legyen? Tudom, a genetika is számít, de tudsz esetleg valamit, ami segíthetne?

Nagyon várom a válaszodat,

Üdv, Helga"

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kedves Helga!

A futás, az aerobik tökéletes alakformáló mozgás, melyek a test összes izmát megmozgatják. Véleményem szerint az, ha egy lánynak formás, kissé izmos combja van, egyáltalán nem gond. A genetika meghatározó tényező: a körte típusú hölgyek inkább csípőben, popsiban erősebbek, míg az alma típusúak hasra híznak.

A szálkásítás lényege a kisebb súlyokkal, ám nagyobb ismétlésszámban való terhelés. Kedvenc alakformáló gyakorlataim a kitörés és a guggolás, amik remekül formálják az alsó végtag izmait is. Vagyis javaslom neked ezeket a mozgásokat, számtalan varriációs lehetőséggel. Korábban ebben a cikkben már bemutattam néhány kedvenc gyakorlatomat, próbáld ki őket bátran!

Jó edzést kívánok!

Amarilla


Tedd fel kérdéseidet a szakerto@life.hu címen! Kérdéseddel együtt azt is írd meg, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni. Ezt követően hamarosan megjelenik a cikk, amely segítséget nyújthat számodra.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!



Így készülj fel jógával a télre!http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20131031-jogaiskola-a-jogaklikkel-igy-keszitsd-fel-a-testedet-a-sielesre.htmlRúdtáncbajnok lett a csinos jogászlányhttp://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20131028-jogasz-lett-bronzermes-a-rudtanc-bajnoksagon-dr-korona-petra-sikere.htmlEddz a karcsú derékért és a szép testtartásért!http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20131018-szabadteri-mozgas-nagy-amarilla-aerobikoktatoval-torzs-es-hatizom-gyakolratok.htmlFormás cicik, szálkás karok - Edzés a szabadbanhttp://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20131010-kar-es-mellizom-gyakorlatok-a-szabadban-nagy-amarilla-aerobikoktato-segitsegevel.htmlÍgy formáld a combot, popsit!http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20131004-edzes-es-sport-szabadteri-combizom-gyakorlatok-nagy-amarilla-aerobikoktato-segitsegevel.htmlBemelegítés edzés előtt - így csináld!http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20130927-nyujtas-es-mozgas-nagy-amarilla-aerobikoktato-a-lifehu-szakertoje-bemutatja.htmlTúlterhelés edzés közben: erre figyelj!http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20130909-elhunyt-egy-versenyzo-a-budapesti-felmaratonon-szakertok-szolalnak-meg-a.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.