Parkinson-kórral kezelték, a mellékhatás miatt transzvesztita lett

transzvesztita mellékhatás gyógyszer parkinson-kór
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 60 éves férfi milliókat költött luxuscikkekre, és szexőrült transzvesztitává vált egy Parkinson-kórt kezelő gyógyszer mellékhatásaként.

Peter Sheperd 2001-ben kezdte szedni gyógyszerét, amely hatására mintegy 400 ezer fontot (több mint 135 millió forintot) költött luxuscikkekre, mígnem teljesen eladósodott. A korábban tanácsadóként dolgozó férfi 150 ezer font (50 millió forint) tartozást halmozott fel. Karib-tengeri hajóutakra költött, helikoptert és luxusautókat bérelt. Most azért osztotta meg a történetét, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen következményekkel járhat a betegsége.

www.thesun.co.uk
www.thesun.co.uk

"Szerencsejáték-függő lettem, imádtam költeni, és hajszoltam a szexuális élvezeteket. Nagyzási hóbortban szenvedtem, erőszakossá váltam, ugyanakkor hallucinációk és öngyilkossági gondolatok gyötörtek" - idézte a férfit a Daily Mail. "Lóversenypályákon, kaszinókban és bordélyházakban töltöttem minden időmet. Transzvesztita hajlamok kezdtek rajtam megjelenni, rengeteget költöttem női ruhákra. Tudtam, hogy a viselkedésem furcsa, de nem tudtam ellenállni. Gyakran a rendőrőrsön végeztem."

A Parkinson-kór elleni szer szedését 2008-ban hagyta abba, miután az interneten rábukkant egy cikkre, miszerint viselkedése összefüggésben állhat a gyógyszerrel. Az adósságai azonban megmaradtak, és tavaly októberben bíróság elé került. Itt hatrendbeli csalást és csekkhamisítást ismert be. Mivel bebizonyosodott, hogy a tettek elkövetésekor nem volt beszámítható, feltételesen szabadlábra került.

Viselkedésével két idegorvos is foglalkozott, akik úgy találták, hogy a gyógyszer hatására nem tudta a helyest a helytelentől megkülönböztetni. "A betegek 14 százalékánál okoz a készítmény viselkedési zavarokat, amelyek a szer abbahagyásakor elmúlnak" - nyilatkozta dr. Kieran Breen, a Brit Parkinson Szövetség elnöke.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.