Vigyázz vagy flörtölj a külföldi pasikkal?

külföld párkapcsolat férfi szerelem felnőtt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jó idő beköszöntével a külföldi pasik csak úgy özönlenek kicsiny országunkba, hogy megnézzék a Parlamentet, megkóstolják a halászlét, és nem utolsósorban, hogy meghódítsák a magyar lányok szívét. De vajon tényleg annyival jobbak lennének, mint a hazai felhozatal?

Thinkstock
Thinkstock

Nincs abban semmi meglepő, hogy a kalandra vágyó, fiatal, jó esetben sármos turisták szívesen választják Magyarországot kiruccanásuk célpontjának. Hazánk olcsó árakkal, rengeteg szórakozási és kulturális lehetőséggel, finom ételekkel, na meg persze gyönyörű lányokkal várja őket. De vajon mivel kecsegtetnek ők, amikor ismeretlen tündérnyelven duruzsolva levesznek bennünket a lábunkról? A magyar lányok jelentős része ugyanis saját bevallása szerint szívesebben flörtöl külföldi pasival. Feltettük a gonosz kérdést: mégis mit tudnak, amit a mieink nem?

Ti mondtátok, avagy a külföldi pasik...

- izgalmasabbak
- érdekesebbek
- udvariasabbak
- tudnak udvarolni
- gyakran bókolnak
- szexi, ahogy a saját nyelvükön beszélnek
- felszabadultak
- pozitívan gondolkodnak a világról

Orsi, tanuló (23)

"A külföldi pasikat már messziről ki lehet szúrni, mert sokkal stílusosabban és feltűnőbben öltözködnek. De általánosságban is igaz, hogy bevállalósabbak, spontánabbak és felszabadultak. Valahogy pozitívabban szemlélik a világot a magyar férfiakkal ellentétben, akik jóval pesszimistábbak és az utóbbi időben mintha elfelejtettek volna udvarolni."

Gazdag Enikő pszichológus véleménye

"A külföldi férfiakkal kapcsolatban élnek bizonyos sztereotípiák, amiket a nők egy része kedvel, ilyen például a németek esetében a fegyelmezettség és a rendszeretet. Némely nő számára a különböző nemzetek által megtestesített tulajdonságok is vonzóak lehetnek - ilyen például az olaszok esetében a temperamentumosság - ezért úgy érzik, hogy a magyar férfiakkal ellentétben ezek a férfiak rendelkeznek plusz adottságokkal vagy tulajdonságokkal. Jellemző még az is, hogy azon nők, akik csalódtak a magyar férfiakban (és nem kérdőjeleződik meg bennük, hogy miért), hajlamosak többet várni más kultúrájú férfiaktól."


Thinkstock
Thinkstock

Figyelem! Vadászat indul!

Egyes nők, pusztán divatból, esetleg anyagi megfontolásból, átesnek a ló túlsó oldalára a külföldi pasik hajkurászásában, és saját honfitársaikat már figyelemre sem méltatják. De mit szólnak ehhez a magyar pasik?

Viktor, mérnök (27)

"A barátommal egyik este a kedvenc szórakozóhelyünkön kiszúrtunk néhány helyes csajt, akik feltűnően szexin táncoltak. Jól láthatóan ismerkedni akartak, csak éppen nem velünk. Miután sorra lekoptattak bennünket és még néhány srácot, remekül érezték magukat két jóval idősebb, francia pasival. Tény, hogy nekem nincs pénzem egy csapat lányt egész éjszaka itatni, de nem hiszem, hogy ettől kevesebb lennék."


Ha külföldi kell, kaptok külföldit!

Vigyázat lányok, tessék alaposan megnézni az idegen nyelven bájosan csevegő úriembert! Valóban az, aminek mondja magát?

Bogi, marketingmenedzser (29)

"Amúgy sem vagyok oda a külföldi pasikért, de az háborít fel igazán, amikor magyar fiúk szörnyű angol kiejtéssel eljátsszák a külföldit, hogy jobban imponáljanak, persze a pultnál az italukat már magyarul kérik. Nevetséges."


Thinkstock
Thinkstock

Akik maradnak a jó öreg hazainál

A magyar férfiak örömére azért nem minden magyar lány részesíti előnyben a külföldieket.

Nelli, egyetemista (24)

"Mustafa, az egyiptomi srác az intelligenciájával és a figyelmességével bűvölt el. Jól kijöttünk egymással, mégsem volt az igazi. Gondot okozott a kulturális különbség. Egyetlen jól sikerült randi után úgy gondolta, hogy összetartozunk és teljesen rám akaszkodott. Másrészt rájöttem, hogy nekem kell az, hogy a társam az anyanyelvemen beszéljen, gondolkodjon és érezzen. Értse a huncut célzásaimat és a szóvicceimet. Egy idő után kínos egyedül nevetni."

Szakértőnk, Gazdag Enikő pszichológus véleménye

"Mindenképpen hátránynak érzem a nyelvi korlátot, még abban az esetben is, ha valaki anyanyelvi szinten beszéli az adott nyelvet, mert itt már a kulturális különbségek is meghatározóak. Egy ilyen kapcsolatban nagyon nehéz megteremteni az őszinte kommunikációt, sokat kell a párnak dolgoznia azon, hogy hasonlóan láthassák az élethelyzeteket."

Amikor a külföldi pasi szedi a sátorfáját

Ha külhoni lovagod hosszabb időre telepedik le hazánkban, mázlid van. Ha viszont csak két hétre jön, és kifejezetten szórakozni, ne számíts földrészeken átívelő, élethosszig tartó kapcsolatra. Persze azért egy izgalmas flört vagy egy forró kaland beleférhet az ellenállhatatlan idegennel, azonban mindig tudd, mit vállalsz és légy tisztában a következményekkel. Holnap talán továbbrepül.

Kicsit savanyúbb, de a miénk

Talán a magyar pasik nem annyira lazák, felszabadultak vagy pozitívak, és néha talán magyarul sem értjük őket egészen, de az biztos, hogy nagyon szeretjük, amikor Republicot énekelnek nekünk, vagy lecsót csinálnak reggelire. Általánosítani azonban veszélyes és felületes dolog. A nemzetiség mögött célszerűbb inkább magát az embert szemügyre venni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.