15 hónapos kislány mentette meg az anyukája életét

édesanya mellrák daganatos beteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az édesanya annak köszönhetően vette észre daganatát, hogy 15 hónapos kislánya véletlenül belekönyökölt a mellébe.

Jill 2007 májusában éppen játszott Ameliával, amikor a kislány a bal mellébe könyökölt. Nagyon fájt neki, ezért a fájdalom enyhítésére megdörzsölte a területet, de hirtelen egy csomót tapintott ki a mellében. A férje azt javasolta, hogy haladéktalanul forduljon orvoshoz. A háziorvosa beutalta a kórházba, ahol mammográfiai vizsgálatot és biopsziát végeztek, és egy héttel később az orvosok közölték vele a lesújtó hírt. A vizsgálat kimutatta, hogy emlőrákja van, és azonnal megműtötték a daganatot. A betegség legyőzése érdekében Jill nemcsak emlőeltávolításon, hanem kemoterápián és sugárkezelésen is átesett. Teljes felépülése után pedig a most négyéves Ameliát tartja élete megmentőjének.

Thinkstock
Thinkstock

Illusztráció

Agresszív, hármas fokozatú daganata volt, de szerencsére még időben kimutatták, mielőtt átterjedt volna a nyirokcsomóira. Először műtéti úton eltávolították a daganatot, de a hosszadalmas kemoterápia ellenére egy év múlva, 2008 decemberében kiújult a betegség. Az egyetlen megoldás az emlőeltávolítás maradt, ezért Jill egy percig sem habozott. Az orvosoknak a korai menopauza állapotába kellett juttatniuk a testét, mert emlőrákja olyan típusú volt, amit a női hormonok befolyásolnak. Ez egyúttal azt is jelentette, hogy nem lehet több gyermeke.

"Nagyon szerencsés vagyok azért, hogy Amelia van nekem" - nyilatkozta a volt légikísérő. "Gyorsan növő daganatom volt, ezért ha aznap nem könyököl belém, talán már csak későn fedeztem volna fel a rákot. Egyértelműen megmentette az életemet, amiért hihetetlenül hálás vagyok neki."

Az édesanya azt tervezi, hogy amikor Amelia elég idős lesz (fotó a kislányról és anyukájáról), mindenképpen elmeséli neki, hogyan mentette meg az életét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.