nemi élet gingzeng férfiasság népi gyógyászat merevedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a népi gyógyászatban már régóta ismeretes a ginzeng egészségre gyakorolt kedvező hatása, a kutatók szerint akár a férfiak szerelmi életét is kedvezően befolyásolhatja.

Kínában már régóta ismerik és használják a ginzenget mint afrodiziákumot és mint egészségmegőrzőt. A legújabb kutatások azonban más kedvező hatását is felfedezték e gyógyító növénynek. A dél-koreai Yonsei Egyetem orvosai 119 embert vontak be kísérletükbe, akik enyhe, illetve súlyos merevedési zavarral küzdöttek.

Thinkstock
Thinkstock

A csoport egyik felének ginzengkivonatot tartalmazó tablettákat, a másik felének csak hasonló tulajdonságokkal bíró, de a növényt nem tartalmazó készítményt kellett szednie nyolc héten át. Az eredmények jelentősebb javulást mutattak a ginzengpirulát szedőknél, mint a csoport többi tagjánál. Kutatók szerint mindez a növény gyökerében lévő hatóanyagoknak köszönhető, melyek akár a Viagránál is hatásosabbá tehetik a gyógykezelést.

Elhunyt Ilcsi néni, szépségünk őrzőjehttp://www.life.hu/gyogyulj/20130110-elhunyt-ilcsi-neni-alias-molnar-danielne-az-ilcsi-szepito-fuvek.htmlHormonok játékszerei vagyunkhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130109-a-hormonok-elosegitik-elettani-mukodeseinket-eroteljesen-befolyasoljak-reakcioinkat.htmlÓvakodj a szeretnivaló szociopatáktól!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130108-hetkoznapi-szociopatak-akik-koztunk-elnek.htmlMegrövidítheti a péniszt a prosztatarák kezelésehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130107-megroviditheti-a-peniszt-a-prosztatarak-egy-tipusu-kezelese.htmlButábbak vagyunk, mint kétezer évehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130107-a-digitalis-technikai-vivmanyokkal-az-emberiseg-onallosaga-es-tudasa-hatterbe.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.