Kiflitől fulladt meg egy gyerek

halál szilvás gombóc Győr-Moson-Sopron megye kifli félrenyelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tanulótársai előtt fulladt meg egy 11 éves diák kedden. A fiú félrenyelt egy kiflit. Korábban is volt hasonló eset: néhány napja egy 7 éves gyermek szilvás gombóctól fulladt meg Mosonmagyaróváron - írja az origo.

Egy héten belül két hasonló gyermektragédia történt Győr-Moson-Sopron megyében. Bakonyszentlászlón egy 11 éves romándi gyerek halt meg kedden. Az 5. osztályos fiú félrenyelt egy kiflit, és fuldokolni kezdett. A falat olyan rosszul helyezkedett el a torkában, hogy hiába tettek meg mindent, a fiú megfulladt a diáktársai előtt.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A tanárok az iskola melletti parkba kísérték a síró tanulókat, amíg meg nem érkeztek a pszichológusok, akik speciális módszerrel próbálták kihozni a gyerekeket a krízishelyzetből a tragédia után.

Mosonmagyaróváron is hasonló történt. A győri Petz Aladár Kórházban próbálták megmenteni annak a hétéves kisfiúnak az életét, aki szobájában egyedül szilvás gombócot evett, és az akadt meg a torkán a múlt héten. A kisfiú egyszer csak fuldokolva kitántorgott, hányt, majd összeesett. Leállt a légzése és a keringése is, így a mosonmagyaróvári mentőknek újra kellett éleszteniük. Ez sikerült, ezért vitték a válságos állapotban lévő kisgyereket azonnal Győrbe, ahol azonban meghalt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.