A nők 32, a férfiak 31 évesen fogynak a legkönnyebben

Forrás: Thinkstock -
nők fogyás egészség életmód férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nők számára a 32 éves kor a legideálisabb, ha fogyókúrázni szeretnének, míg a férfiak a jelek szerint 31 évesen adják le a fölösleges kilóikat a legkönnyebben.

A harmincas éveink eleje tökéletes vízválasztó, ilyenkor ugyanis a többség felhagy a mértéktelen bulizással, és jobban odafigyel az egészséges étrendre, mint korábban. Ugyanakkor azok, akik a harmincas éveik végén, esetleg a negyvenes éveik elején járnak, kevesebbet törődnek a külsejükkel, mint a fiatalabbak, ezért fogyniuk sem egyszerű – derül ki egy étrendkiegészítőkkel foglalkozó nemzetközi cég friss kutatásából, amely 1000 résztvevő segítségével készült, interjúk felhasználásával.

Forrás: Thinkstock

A megkérdezettek túlnyomó többsége – 82 százalék – számolt be arról, hogy a 30. születésnap egyfajta vízválasztó volt a számukra, amikor is képessé váltak arra, hogy tudatosan figyeljék a testüket és következetesek legyen az étrendjükkel kapcsolatban, így érthető, hogy ettől a ponttól kezdve könnyebben leolvadtak róluk a kilók. A statisztika megértéséhez azt is tudnunk kell, hogy az átlagos brit nő néhány héttel a 30. születésnapja előtt szül először, tehát 32 éves kora körül jön el az az időszak, amikor friss anyaként többet tud foglalkozni a külsejével, és szeretné leadni a terhesség során felhalmozott extra kilókat. Úgy tűnik, a házas nők eleve kevesebb gyorsételt esznek, mint az egyedülállók: tízből négy válaszadó – tehát 42 százalék – arról számolt be, hogy az esküvő után egészségesebben kezdett táplálkozni.

Mi a helyzet a férfiakkal? Nos, a megkérdezettek 36 százaléka azt állította, hogy 30 és 35 év között fogyott a legkönnyebben, s a 31. születésnap környéke bizonyult a legtökéletesebbnek diéta szempontjából. A jelek szerint mindkét nem számára fontos mérföldkő a harmincas szám, amelynek köszönhetően igyekszenek jobban odafigyelni a testük jelzéseire. Mindenki tart attól, hogy öregedni kezd, ezért harminc fölött egyszerűen jobban vigyáz a vonalaira.

Ha még nem ismered a deszka gyakorlatot, ami szuperhatékonyan formálja a hasad, a Vitalteam most megmutatja, hogyan csináld!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.