Agyvérzést kapott Szaxi Maxi

Forrás: Facebook/Szaxi Maxi -
agyvérzés Fekete Gyula kóma hajó Hungária együttes Szaxi Maxi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fekete Gyula, az egykori Hungária együttes tagja, évek óta vérnyomásproblémákkal küzdött, most pedig bekövetkezett, amitől mindig is tartott. A zenész jelenleg kómában fekszik egy németországi kórházban.

Szaxi Maxi énekes, szaxofonista a múlt hét elején agyvérzést kapott, méghozzá az Északi-tenger közepén egy luxushajón, ahol egy vendégeket szórakoztató együttesben zenélt. A Blikk információja szerint Gyulát súlyos állapotban helikopterrel szállították egy németországi kórházba, ahol azonnal megoperálták, és azóta mesterséges kómában tartják.

Forrás: facebook/Szaxi Maxi

"A múlt héten hallottam, hogy baj történt, de nem hittem el" – idézte fel Kékes Zoltán, aki a Hungária és a Dolly Roll együttesben is együtt játszott Szaxi Maxival. "Nagyon megdöbbentő a dolog, izgulok, és imádkozom érte, annál is inkább, mert terveztük, hogy csinálunk még közös Dolly Roll-bulit. Ezért is találkoztam vele úgy két hónapja" - mondta a zenész.

A dzsessz tanszakot végzett Fekete Gyula a Hungária együttes tagjaként vált országszerte ismertté (olyan csapatba került, amelyet Fenyő Miklós, Dolly, Szikora Róbert, Novai Gábor és Kékes Zoltán neve fémjelzett), amelyben szerzőként és előadóként is remekelt. Szaxi Maxi címmel slágert írt, és a dalcím becenévként rajta is ragadt. A legendás felállás 1984-es feloszlása után a Dolly Rollba igazolt, és 1990-ig minden koncerten megőrjítette a közönséget, amikor a Wind Szörny című bulislágert énekelte. Ezek után a Maxi Music Band következett, szólólemezeket adott ki, és külföldi szerződéseket is kötött. Arra a hajóra is így jutott el, ahol rosszul lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.