Retteghetünk? Megérkezett a halálos vírus Európába

Forrás: AFP -
betegség tünetek Spanyolország ebola vírus Európa halálos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Spanyolországban felreppent a hír, hogy az ebola vírusa megérkezett Európába. A szörnyű kínokat okozó betegség vége általában halál.

A spanyol egészségügyi minisztérium megelőző intézkedéseket léptetett életbe, mert arra gyanakszik, hogy egy valenciai kórházban ebolával fertőzött pácienst ápolnak, aki egyébként kielégítő állapotban van. A tesztek még zajlanak, a minisztérium ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy senki ne essen pánikba – írja a 444.hu.

Forrás: AFP

Az ebolától a beteg hány, hasmenése van, sőt ha nincs szerencséje, kívül-belül vérzik, aztán jó eséllyel szörnyű kínok között meghal.

Az ENSZ egészségügyi szervezete, a WHO szerint az ebola 1976-os felfedezése óta 1850 esetet regisztráltak, közülük 1200 volt halálos. Afrika nyugati részén megállíthatatlanul terjed a vírus, 2001 és 2003 között Gabonban és a Kongói Demokratikus Köztársaságban 302 ebolás esetről tudni, a fertőzöttek közül 254 meghalt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.