Ég a zsír! Ahol tilos lifttel menni a harmadik emeletre

Forrás: Thinkstock -
szívderítő elhízás lift
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A lifthasználat szigorításával küzd az elhízás ellen a nyugat-törökországi Edirne régió kormányzója, aki rendelettel tiltotta meg, hogy a középületekben az első három emeletre közlekedők használják a személyi felvonókat - tájákoztat a BBC.

Dursun Ali Sahin az elhízás elleni kampány részeként azt szeretné, hogy az emberek liftek helyett inkább a lépcsőket használják az első három emeletre. Az egyetlen kivételt a kórházak és a szanatóriumok jelentik, azonban az orvosi okokból lépcsőzni nem tudók más középületekben is felmentést kapnak.

Forrás: Thinkstock

"A lift helyetti lépcsőzés egy nappal hosszabbíthatja meg az életet" - nyilatkozta Sahin, hozzátéve, hogy a jövőben szeretnék a tiltást kiterjeszteni a magánépületekre is. A rendeletről és a további szigorításokról a Szívderítő.hu oldalon olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.