Tavaszi őrület - azt hitted a zöld az igazi?

Forrás: Thinkstock -
betegség Vas vitaminok egészség vöröskáposzta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évtizedek óta hangsúyozza az egészségügy, hogy a zöldségek - így a káposztafélék is fantasztikus hatással vannak az emberi szervezetre. Nyersen fogyasztva igazi áldás az immunrendszer számára. Most azonban kiderült, hogy nem is a zöld, hanem a vörös az igazi.

Legalábbis, ami a káposztát illeti. Itt az ideje hát tiszta (káposzta) levet önteni abba a bizonyos pohárba, hiszen előrukkoltak a farbával a tudósok, és nem, ennek nincs köze a brit mezőgazdaság népszerűsítéséhez. Még akkor sem, ha a Daily Mail cikke azért szerényen megemlíti, hogy az angol vöröskáposztának nincs párja a világon. Hát király!

Forrás: Thinkstock

De mit is állítanak a vöröskáposztáról? Például azt, hogy tízszer több vitamint és kétszer annyi vasat tartalmaz, mint bármelyik zöld testvére. Így, különösen a tavaszi méregtelenítés és vitaminturbózás idején, elsőrendű tápanyagforrásunk lehet. Különösen, ha nem párolva, hanem nyersen, salátaként fogyasztjuk.

Nos, miután nagyra értékelünk mindent, ami az egészséges táplálkozást erősítheti, mi máris indulunk vöröskáposztát reszelni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.