Horror! Felfalta egy féreg a lány szemgolyóját

Forrás: Thinkstock -
kontaktlencse féreg szem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy valószínűséggel kontaktlencséjéről került a 18 éves lány szemébe egy féreg, ami felfalta bal szemét, és immunrendszerét is tönkretette. 

Az Express című brit lap szerint a Acanthamoeba Keratitis nevű féreg úgy került a fiatal lány szemébe, hogy kontaktlencséje csapvízzel érintkezett, ugyanis kis mennyiségű vízben is annyi kórokozó lehet, hogy nagy a fertőzés veszélye.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A lánynak, miután betette a fertőzött vizes kontaktlencsét, hamarosan orvoshoz kellett fordulnia, ugyanis golflabda méretűre dagadt a szeme. Az orvosok egy ideig nem is tudták, mi lehet a baj.

Ez a fajta féreg általában szaruhártya-gyulladást okoz, de ha nem kezelik időben, vaksághoz vagy halálhoz is vezethet.

A parazita nem csak a szemét falta fel, de az immunrendszerét is tönkretette.

Ráadásul a kezelés sem volt fáklyás menet: a lánynak egy hétig ébren kellett maradnia, mivel tíz percenként cseppentenie kellett a szemébe egy féreg elleni szerből, így mindössze néhány perceket tudott aludni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.