A te iskolád elsősegélybarát? Íme az egyik legjobb kezdeményezés

Forrás: Thinkstock -
betegség szívderítő Guiness rekord egészség elsősegély
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Guinness-rekordot állítottak fel New Yorkban, a Times Square-en múlt hét csütörtökön, amikor több száz ember végzett újraélesztést bábukon, összesen 12 órán át.
Forrás: Thinkstock

250 ismert személy (köztük több politikus) is részt vett a Guinness-rekord felállításában, amely arról szólt, hogy egy időben a legtöbben végezzék váltóban az elsősegélynyújtást. Az esemény 12 órán keresztül zajlott, és végül 700 résztvevő gyakorolta a mellkaskompressziót a bábúkon - tájékoztat a Szívderítő.

Az eseményre meghívtak olyanokat, akik maguk is túléltek szívhalált, mert valaki a környezetükben elkezdte az újraélesztésüket.

Ők maguk is részt vettek a Guinness-rekord felállításában, mely során legalább 60 lenyomást kellett végezni 100/perc frekvenciával - a résztvevők tehát kevesebb mint egy percig végezték az életmentő mozdulatokat, aztán felváltották őket.

Az Amerikai Szívtársaság több díjat osztottak ki a résztvevők között: Jerry Kertesz a felesége életét mentette meg, mivel a munkahelyén tanult újraélesztést és volt lélekjelenléte, hogy elsősegélyt nyújtson. Szintén elismerésben részesült Brandon Johnson és Nick Farber, akik egy floridai nő életét mentették meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.