A csoki nemcsak hizlal, de fejfájást is okoz!

Forrás: Thinkstock -
fejfájás csokoládé napidoktor sajt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fejfájás több okból is jelentkezhet: az időjárási változások, frontok következtében, a nyaki csigolyák elváltozása, az izmok merevsége, kialvatlanság miatt, de a stressz is jól ismert hajlamosító tényező. Sokaknál a fájdalom megjelenése az étkezésekhez köthető, ezért érdemes megfigyelni, hogy mit fogyasztottunk a tünetek megjelenése előtt.

Az étkezés több módon is szerepet játszhat a fejfájás kialakulásában. Sokan nem figyelnek arra, hogy napközben elegendő folyadékot fogyasszanak, a dehidratáció pedig okozhat fejfájást. Előidézheti a tüneteket, ha rendszertelenül étkezünk, bizonyos étkezéseket kihagyunk napközben. Ilyenkor a vércukorszint csökkenése az, ami miatt fájni kezd a fejünk. Az sem szerencsés, ha ugyan rendszeresen étkezünk, de nem a megfelelő ételeket fogyasztjuk. Vannak jól ismert, fejfájást kiváltó élelmiszerek: egyes sajtok (különösen az érlelt sajtok), csokoládé, citrusfélék, tartósított húsfélék és diófélék. Ha ezek fogyasztása után rendszeresen fejfájás jelentkezik, akkor érdemes kivizsgáltatni a panaszokat.

Forrás: Thinkstock

Miért fáj ezektől a fejünk, és hogyan lehet tenni ellene? Kiderül a Napidoktor.hu cikkéből!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.