Másként lesznek rosszul a hidegtől és a melegtől

Forrás: Dreamstime -
szívritmuszavar szívderítő hidegfront szívprobléma melegfront fronthatás szívinfarktus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Míg a melegfront növelheti az infarktusok számát, addig a hidegfront ritmuszavarokat okozhat az erre érzékenyebbeknél.

Még az egészséges szervezetet is megviseli egy-egy hirtelen, szélsőséges időjárási változás, a frontérzékenyek és a szívproblémákkal küzdők esetében pedig még nagyobb kockázattal járhatnak a drasztikusabb lehűlés vagy felmelegedés. Ám másképp befolyásolja a szervezetet a hideg-, és másképp a melegfront.

Forrás: Dreamstime

Ritmuszavart és infartkust is okozhat

A nagy meleg, és főleg annak kezdete általában a szívinfarktus kialakulását növelheti – és elsősorban nem az idősebbeknél, hanem a fiataloknál. Ilyenkor ugyanis megrepedhetnek az ér belhártyájára rakódott plakkok, ez pedig szívrohamot okozhat. A szívproblémával küzdő idősebb betegeket a tartós meleg viselheti meg: náluk alacsony vérnyomás, kitágult erek, ezek miatt pedig

ájulás és eszméletvesztés következhet be.

A hidegfrontnál a hirtelen megemelkedő vérnyomás okozhat komoly problémát, ilyenkor növekedik a különféle ritmuszavarok kialakulásának kockázata.

További megdöbbentő adatokról és a fronthatások kivédéséről bővebben a Szívderítő.hu-n olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.