Vitiligós emberekről készült különleges sorozat: Fotó!

fotó vitiligo bőrhiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Borck Elbank fotós, kifejezetten olyan modellekkel szeret dolgozni, akik a társadalmi elvárások szerint "nem tökéletesek". A célja pedig az, hogy megdöntse mindenki fejében ezt a tévhitet. 

Nemrég a szeplős bőr kapcsán készített egy fotósorozatot, amellyel azt szerette volna megmutatni, hogy a szépség igen is egyéni, egyedi, és a szépségnek nincsenek szabályai, amelyeknek meg kellene felelni.

Ezután az ausztrál férfi úgy döntött, hogy vitiligós modellekkel is szeretne együtt dolgozni. Az üzenet ugyanaz, mint a szeplősök esetében, de a pigmenthiányos bőrfoltok látványosabbak, különlegesebbek, így Brock abban reménykedik, hogy ezzel még több emberhez eljuthat majd.

Az egyik modell, Bashir Aziz még arra is hajlandó volt, hogy elmesélje milyen a vitiligóval együtt élni. Állítása szerint minden nap megbámulják az utcán, de ezt si meg lehet szokni:

"Minden ember egyedi. Valakinek a haja, másnak a magassága, nekünk pedig a bőrszínünk az eltérő. De mindenkinek ugyanúgy meg kell küzdenie az önelfogadással, nem csak nekünk. A különleges tulajdonságaink pedig akár széppé is varázsolhatnak minket, ha képesek vagyunk belső harmóniára lelni, és szeretni önmagunkat" - írta meg a Cultura Inquieta.

/1707/Vitil20177181184

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.