A hüvelyi orgazmus a hüvelyizmokban elraktározott negatív érzéseket segít felszabadítani - Nőiesség tréningen jártunk

Forrás: Thinkstock -
nőiesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
,,Generációk óta hiányzik a nőiesség tanítása. Emiatt eltávolodtunk belső női erőnktől, már nem tudjuk, milyenek is az igazi női energiák, nem tudjuk, hogyan éljünk egységben a bennünk rejlő tűzzel. Nőként természetünk a folyamatos teremtés, megújulás készsége – független attól, hány évesek vagyunk" - így hirdeti magát egy különleges tréning. A tanfolyam szülőanyjával, Hegyesi Ágival a nőiességről, a női és férfi energiákról és az ezekkel való tudatos együttélésről beszélgettünk.

Nagyanyáink lánykora óta sokat változott a világ, a nemi szerepek, a családmodell, ugyanis mióta mi, nők is hozzáteszünk a családi kasszához, azóta több fronton kell helytállnunk. Napközben dolgozó nőként, otthon anyaként, feleségként is teljesítenünk kell, mi magunk, de legfőképp a nőiességünk pedig fokozatosan háttérbe szorul.

A munkahelyen "férfivé válva" dolgozunk az elismerésért, hazaérve ősanyává válunk, aki maga és minden más elé helyezi a gyermekét, feleségként pedig ellátjuk a háztartási feladatokat.

A munkahelyen "férfivé válva" dolgozunk az elismerésért, hazaérve ősanyává, háziasszonnyá válunk Forrás: Thinkstock

Ezzel önmagában nem is lenne gond, hisz szülővé válni a világ legszebb felelőssége, és a céltudatos karrierépítéshez is joga van egy nőnek.

A probléma ott kezdődik, ha felbillen az egyensúly a női és férfi energiák közt, és háttérbe szorítjuk önmagunk. Ezen azonban lehet és kell is változtatni, hiszen nőként mi vagyunk a teremtő erő, tele tüzes energiával, ezt pedig nem szabad elnyomni, elfelejteni.

Ma már számos önsegítő terápia létezik, "hiánycikknek" számít azonban a mostanában útjára indult Nőiesség tréning, ami rávilágít, hogyan éljünk tudatosan a női energiáinkkal és ennek segítségével hogyan éljük meg teljes szépségében a nőiességünket. A nőiesség megélése azonban nem szabad, hogy cél legyen. Ez egy vágy, ami élővé, zabolátlanná, szenvedélyessé teszi a nőt - vallja Hegyesi Ági.

A nőiesség megélése egy vágy, ami élővé, zabolátlanná, szenvedélyessé teszi a nőt Forrás: Thinkstock

Hogy kell elképzelni, hogyan zajlik a tanfolyam?

A tréningen azt tanítom, hogy a testünk tökéletesen működik: a gondolatainkra, életvitelünkre, a lelkünk rezdüléseire ad választ tünetek, betegségek, fájdalom formájában - mondja Ági. Vagyis ha egy nő nem éli meg, elutasítja, elfojta a maga tüzes teremtő női erejét, az testi szinten épp a női szerveinél fog tüneteket okozni. Erről is szó esik a kétnapos tréning során.

A másik nagy probléma, amivel foglalkozunk a kurzus során, a ciklikusság, amit, mint a női lét alapvető sajátságát, mára már teljesen kiküszöböltük az emberi vívmányokkal az irodaházak rengetegében: tél vagy nyár, esik vagy süt, reggel vagy sötétedés, majdnem mindegy, mert belül állandó a környezet. A nőt ez a lét megbetegíti. Amikor elvárás egy nőtől, hogy a ciklusa bármelyik szakaszában mindig ugyanúgy működjön, mindig állandó, sőt, növekvő teljesítményt nyújtson, mint egy férfi, addig ez a társadalmi lét gyilkolja a nőket. Na nem szó szerint, hanem betegségek formájában. A szexualitás, az altesti „dologok" pedig még ma is tabunak számítanak, ezért a nők már csak akkor beszélnek ezekről a problémáikról, amikor már orvoshoz kell fordulniuk. Szerintem ez borzasztó.

A szexualitás, az altesti „dologok" pedig még ma is tabunak számítanak Forrás: Thinkstock

Anna, marketing menedzser

Egy barátnőm mesélt a tréningről, és eleinte csak legyintettem. Ha te így akarod tölteni a hétvégéd, te tudod...Utána elmesélte, mikről beszélgettek, és akkor rájöttem, erre nekem is szükségem van. Pontosan azért, ahogy regáltam rá, akkor is a férfi energiám dolgoztak bennem, elő kellett hoznom a női énem. Azóta rendszeresen gyakorlom az ott tanultakat, és érzem, hogy egy hosszú, de jó irányba tartó útra léptem.

A tréning célja, hogy tudatosítsam, hogy a két nem különböző módon működik, és ami a férfi esetében nyerő stratégia, ugyanaz egy nőnél csak részben lesz az. És nem azért mert a nők gyengék, hanem azért mert a mi testi-lelki felépítésünknek ez a világ nem kedvez. Nem harcolni kell a férfiak és a férfias világ ELLEN, mert ez férfi habitus, hanem felvállani és megélni a nőiességet. Egy nő minél inkább kemény a viselkedésében, annál inkább nyírja ki saját maga nőiességét a női szervein keresztül.

Azonban fontos, hogy az elméleti tudást tudatosan elhozzuk a test szintjére, ezért szól a tanfolyam első napja a nőiességről testi, lelki, spirituális szinten, a második nap pedig a testtudatosság kialakításáról.

Mit jelent ez pontosan?

A légzés és a csípő tudatosítását, és a 3 medencealapi zár felfedezését.

A Nőiesség központi tartó oszlopa a hüvely. És a hüvelyi orgazmus szempontjából nagyon fontos ismerni, és jóba lenni vele. A hüvelyi orgazmus ugyanis a hüvelyizmokban elraktorozott negatív érzéseket segít felszabadítani, ezáltal gyógyítja a nő lelkét, testét.

A nőiesség tréning a légzés és a csípő tudatosításával, és a 3 medencealapi zár felfedezésével foglalkozik Forrás: Thinkstock

Azért is beszélek sokat a tréningen a szexualitásról, az orgazmusról, mert úgy látom, elég hiányosak az ismeretek ezen a tabuizált területen, pedig megannyi probléma megoldásának kulcsa rejlik a témában.

A tréning ötletét a fent említett felismerések adták. Én is keresztülmentem azokon a szakaszokon, amik ilyen jellegű problémákhoz vezetnek: rossz párkapcsolat, ennek a testi jelei, elhízás, enyhe méhsüllyedés, csigolyaszalag szakadás, sorolhatnám még. Egy a lényeg: nem voltam boldog, a testem pedig ezt kitűnően megmutatta, mint egy kíméletlen, de igaz tükör.

Ami a legjobban motivált, hogy segítsek azoknak, akik változtatni szeretnének az életükön. Ahogy nekem sikerült, úgy sikerül másnak is, hisz nőként az alapvető természetünk a teremtés és a megújulás képessége.

Mindenkiben ott ez a hatalmas, kiapadhatatlan erő, csak nem tanítják sehol ennek tudatosítását, használatát. Pedig csodákra képes vele mindenki!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.