A nyárfa szösze nem allergén, csak az orrunkat csiklandozza

Forrás: Dreamstime -
allergológus gyógyszer allergia nyárfa pollen desztillált víz
Kiderült: a nyárfa magszőre nem allergén, csak csiklandozza az orrunkat. Számtalan más pollenre lehetünk azonban allergiásak, ami miatt folyik az orrunk, tüsszögünk és alig tudunk a szabadban létezni gyógyszerek nélkül. 

"Az allergének önmagukban semmiféle veszélyt nem jelentenek, a tüneteket a felesleges immunválasz okozza. Amikor megfázunk, az orrfolyás és tüsszögés például a kórokozók kisöprését szolgálja. Ugyanez lenne a cél allergiás reakciónál is, csakhogy ártalmatlan fehérjékről lévén szó, értelmetlen az egész" - mondta a 24.hu-nak Prof. Dr. Nékám Kristóf allergológus, a Budai Allergiaközpont orvosa.

Az allergia megkeserítheti a nyarat Forrás: Dreamstime

A professzor azt is elárulta: bármi kiválthat allergás reakciót, egy kivétel van csupán: a langyos desztillált víz. A legmegdöbbentőbb információ az átlagember számára azonban bizonyára az, hogy a levegőben mostanság olyan sűrűn szálldosó nyárfa magszőre valójában nem allergén. Mindössze megcsiklandozza az orrunkat, ha pedig beleszáll, az esetlegesen rátapadt egyéb pollenek irritálhatják a nyálkahártyánkat.

"Allergiával érdemes mielőbb orvoshoz fordulni, mert kezelés híján a tünetek egyre súlyosbodnak, sőt az illető egyre több anyagra lesz allergiás. Emellett a nem kezelt, hosszú ideig fennálló allergiás gyulladás a szervezetet is megterheli" - mondta Prof. Dr. Nékám Kristóf a portálnak.

Nyemcsók János, azaz Csoki infarktusa után hamarosan újra színpadon leszhttp://www.life.hu/drlife/20180507-nyemcsok-janos-azaz-csoki-infarktusa-utan-hamarosan-ujra-szinpadon-lesz.htmlA Piramis zenekar március 3-i koncertjén lett rosszul Csoki, azaz Nyemcsók János. Szívrohamot kapott, meg kellett műteni, azonban hamarosan újra színpadra áll. Az utóbbi időben kizárólag a gyógyulásra koncentrált. Dr. Life--Till Attila nem tud leszokni a dohányzásrólhttp://www.life.hu/drlife/20180506-till-attila-nem-tud-leszokni-a-dohanyzasrol-fuggoseg.htmlTill Attila elárulta, már nagyon szeretne leszokni a dohányzásról, de egyelőre nem sikerült neki. Dr. LifeOrigoAgyvérzést kapott Sir Alex Ferguson, az életéért küzd a Manchester United legendás edzőjehttp://www.life.hu/drlife/20180506-agyverzest-kapott-sir-alex-ferguson-az-eleteert-kuzd-a-manchester-united-legendas-edzoje.htmlA 76 éves legendás edzőhöz szombaton délelőtt riasztották a mentőket: agyvérzést kapott. Dr. Life--Székhelyi József állapotáról nyilatkozott: még nincs jól a tüdőrákkal küzdő színészhttp://www.life.hu/drlife/20180505-szekhelyi-jozsef-allapotarol-nyilatkozott-meg-nincs-jol-a-tudorakkal-kuzdo-szinesz.htmlSzékhelyi József fél éve küzd a tüdőrákkal, és bár a kezelések hatásosak, még nincs jól a színész. Dr. LifeOrigoKomonyi Zsuzsit leterítette a lábáról egy vírus: le kellett mondania fellépéséthttp://www.life.hu/drlife/20180504-komonyi-zsuzsit-leteritette-a-labarol-egy-virus-le-kellett-mondania-fellepeset.htmlKomonyi Zsuzsi 18 éve van a pályán, de eddig még egyetlen egyszer sem kellett elmondania fellépést. Nemrég azonban olyan beteg lett, hogy fel sem tudott kelni az ágyból. Dr. LifeOrigoEgy egészséges és egy rákos tüdő működéséről osztott meg videót egy nővér: videóhttp://www.life.hu/drlife/20180503-egy-egeszseges-es-egy-rakos-tudo-mukodeserol-osztott-meg-videot-egy-nover.htmlAmanda Eller kórházi nővér megosztott egy videót, melyben két emberi tüdőn mutatják be a szerv működését. Az egyik egy egészséges emeri tüdő volt, egy másik pedig egy olyan rákbetegé volt, aki 20 évig napi egy csomag cigarettát szívott el. Dr. LifeMTI/Kollányi Péter

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.