A narancslé fogyasztása csökkentheti a demencia kockázatát

Forrás: Science Photo Library/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Science Photo Library -
leépülés demencia öreg narancslé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az öregkori leépülés nem az időskor velejárója, ezért is keresik lázasan a kutatók az okokat és gyógymódokat. Most érdekes kapcsolatra figyeltek fel a zöldségek és gyümölcsök, valamint a demencia között.

A demenciára nincsen gyógymód, de a tudósok évek óta azon dolgoznak, hogy találjanak rá valamilyen „ellenszert”.

Egy új kutatás most rámutatott arra, hogy az egészséges táplálkozás milyen nagy hatással van az agy működésére,

és milyen fontos az agy leépülésének megakadályozásában. A kutatók 28 ezer férfit vizsgáltak meg az elmúlt 20 évben, és arra jutottak, hogy azoknál, akik mindennap megittak egy pohár narancslevet, 50 százalékkal csökkent a demencia kockázata.

A narancslé és a zöldségek sokat segíthetnek Forrás: Science Photo Library/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Science Photo Library

A tanulmány vezetője, Changzheng Yuan elmondta, hogy a zöldségek, gyümölcsök és a narancslé bevitele hasznos lehet a kognitív funkciók fenntartásában. A kutatás alatt a férfiakat csoportokba osztották aszerint, mennyit fogyasztanak ezekből az ételekből, és tesztelték a gondolkodásukat és a memóriájukat is – írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.