A nőgyógyász szerint ne használjuk többször ugyanazt a pengét intim borotválásnál

Forrás: Dreamstime -
higiénia nőgyógyász borotva intim Penge borotválkozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szőrtelenítés számos módja közül választhatnak a nők, ám a higiéniával sokan nincsenek tisztában. Dr. Jen Gunter nőgyógyász szerint nem szabad például többször ugyanazt a pengét használni az intim testrészek szőrtelenítésekor. 

Választhatjuk a gyantát, de akár a lézeres szőrtelenítést is, ám a legtöbben talán még mindig a borotvához nyúlnak, ha szőrtelenítésről van szó. Fontos azonban, hogy bizonyos higiéniai előírásokat betartsunk.

Sokat olvashattunk már arról, mennyire fontos tisztán tartani a borotvát, és hogy mindig szárazon tegyük el. Dr. Jen Gunter nőgyógyász véleménye azonban az, hogy ez sem elég, ha szeretnénk magunkat megkímélni a fertőzésektől. Úgy véli, minden alkalommal másik pengét kell használni, hiszen a hüvely környékén csúnya fertőzéseknek tehetjük ki magunkat – írja a The Sun.

Ügyelni kell a tisztaságra Forrás: Dreamstime

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.