Demenciában szenved az ötéves gyermek, már a látását is elveszítette

betegség Vakság demencia szülők gyermek Felejtés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hároméves korában diagnosztizálták demenciával a most ötéves George Youngot. Mára a látását is elveszítette, kedvenc rajzfilmjét sem tudja megnézni, és szülei arcát sem láthatja. 

Szép lassan szüleit is elfelejti az ötéves George Young, akinél hároméves korában diagnosztizáltak demenciát. A gyermeket tolószékbe kellett ülteni és csővel kellett táplálni – írja a The Sun.

George kedvenc meséje a Peppa malac, de már nem láthatja, hiszen a látását is teljesen elveszítette. Ám ha meghallja a zenéjét, még mindig mosolyog.

„Mióta elveszítette a látását, a szagok és a hangok egyre fontosabbak neki” – mesélte édesanyja, Claire. A Birmingham mellett élő család mindent megtesz azért, hogy a kisfiúnak minél elviselhetőbbé tegyék a betegségét.

„Ha csendesen odasétálok hozzá, nem reagál, de amint megérzi a parfümöm, látom, hogy tudja, ott vagyok – fogalmazott az édesanya. – Mivel a betegség degeneratív, George elveszíti majd a mindennapi tevékenységekhez szükséges dolgokat is. Beleértve a nagymamával való beszélgetést, az iskolába járást, látni a kedvenc futballcsapatát vagy épp a vasárnapi ebédet” – mondta Claire.

A betegségre jelenleg nincs gyógymód, így valószínűleg elveszíti a harcot, mielőtt elég idős lenne ahhoz, hogy mindent megtapasztalhasson. A család igyekszik minél több élményt adni a gyermeknek, így találkozott már a katonákkal a Buckingham-palotában, ült helikopteren és voltak a Peppa malac vidámparkban is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.