Müller Péter: "Hiába szeretlek téged, ha te nem szeretsz engem"

Forrás: Shutterstock -
bölcsesség zsarolás Müller Péter szeretet szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 375. rész.
Fény is csak akkor gyullad, ha a pozitív és negatív pólus összeér Forrás: Shutterstock

Különben sötét van. És az is lesz mindaddig, míg a kettő nem érintkezik. Jézus is ezt gondolta talán a kereszthalála előtt. „Hiába szeretlek titeket, ha ti nem szerettek engem”. Példája, lelki-szellemi tanítása fönn maradt, de szeretet azóta sincs a világban. Mit lehet ilyenkor tenni? Semmit! Úgy van kitalálva az élet, hogy ahhoz legalább ketten kellenek. Egy nem elég. És nincs olyan mágia és varázslat, mely el tudná bűvölni a másikat úgy, hogy az szeresse. Még hipnózisban sem. A Mario és a varázsló című zseniális novella arról szól, hogy a varázsló azt csinál Marióval, amit csak akar. Megigézi, elbűvöli, hipnotizálja. Nyilvánosan megalázza. Teljesen a hatalmában van. Uralja a lelkét. De amikor azt parancsolja neki, hogy „Csókolj meg!” – a fiú felébred és lelövi őt.
A szeretetet nem lehet parancsolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.