A hagyma segíthet megelőzni a vastagbélrákot

hagyma betegség megelőzés vastagbélrák orvos rák megbetegedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddig sem volt ismeretlen, hogy a különböző hagymafélék jó hatással vannak az egészségünkre. Ám a Kínai Orvosi Egyetem kutatói most arra is találtak bizonyítékot, hogy ezek rendszeres és nagy mennyiségű fogyasztása segíthet megelőzni a vastagbélrákot.

A fokhagyma, a vöröshagyma, a póréhagyma és számos más hagymaféle is ahhoz a csoporthoz tartozik, amit érdemes beiktatni az étrendünkbe.

Az egészségnek is jót tesz a hagyma Forrás: Shutterstock

Sok jó tulajdonságuk mellett ugyanis azt is bebizonyították a Kínai Orvosi Egyetem kutatói, hogy segít megelőzni a vastagbélrákot – írja a Bors.

A felmérés során 1600 embert vizsgáltak meg. Az eredmények azt mutatták, hogy azoknál, akik a legtöbb hagymát ették, 79 százalékkal kisebb volt a kockázata annak, hogy kialakuljon a rák ezen fajtája.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.