Meztelenül, zokniban lehet a legjobban aludni

Forrás: Shutterstock -
zokni meztelen alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kutatók állítják, a jó alváshoz csupán egyetlen egy ruhaneműre van szükségünk: zoknira.

Régóta megy a vita arról, ruhában vagy ruha nélkül lehet-e jobban aludni. A kutatóknak most sikerült erre a kérdésre választ adniuk. Sammy Margo, a kutatás vezetője a The Sunnak elárulta, meztelenül lehet elérni a legpihentetőbb alvást, így ugyanis biztosítva van a test ideális hőmérséklete.

A jó alváshoz kissé hűvösebb hőmérséklet szükséges. Ez az, ami elősegíti az alváshormon, a melatonin termelődését. Akkor tudunk a legjobban aludni, ha a szobahőmérséklet 16 és 18 fok között van. Ez elegendő ahhoz, hogy megfelelő hőmérsékleten tartsa a testet. Elég, ha csupán a paplan melegít."

Meztelenül lehet a legjobban aludni Forrás: Shutterstock

Egy dologra azonban oda kell figyelni, zoknit mindenképp kell a lábunkra húzni. Alvás közben a vérkeringésünk megváltozik, ezért gyakran ébredhetünk hideg végtagokkal. Ez előzhetjük meg a gyapjú- vagy pamutzokni viselésével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.