2050-re az antibiotikum-rezisztencia veszélyesebbé válhat a ráknál

Forrás: Science Photo Library/MICROGEN IMAGES/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Microgen Images/Science Photo Li -
betegség rák antibiotikum antibiotikum-rezisztencia
Az antibiotikum-rezisztencia 2050-re veszélyesebbé válhat, mint a rák.

Három évtized múlva az antibiotikum-rezisztencia több embert ölhet meg, mint a ma vezető halálozási oknak számító daganatos betegségek – írja a Ripost.

Az Amerikai Egyesült Államokban már ma is 23 ezer embert ölnek meg évente az antibiotikumos kezelésnek is ellenálló szuperbaktériumok, 2050-re pedig ez világszerte akár 10 millióra is nőhet évente. Ezt az antibiotikumok használatának észszerűsítésével lehetne megakadályozni, az orvosok azonban általában kénytelenek a rezisztens baktériumokra a korábbiaknál erősebb gyógyszereket felírni.

Sokan észszerűtlenül használják az antibiotikumokat Forrás: Science Photo Library/MICROGEN IMAGES/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Microgen Images/Science Photo Li

A vírusokra nincs hatásuk az antibiotikumoknak, viszont a bakteriális fertőzések és vírusfertőzések tüneteit időnként nehéz megkülönböztetni egymástól.

A portál arra figyelmeztet, hogy csak akkor szabad használni őket, ha orvos írja elő, és ha valóban szükség van rájuk. Ehhez feltétlenül szükséges a pontos diagnózis felállítása.

Megmentette a saját életét egy farmer azzal, hogy bicskával levágta a lábáthttp://www.life.hu/drlife/20190517-sajat-eletet-mentette-meg-a-farmer-azzal-hogy-bicskaval-levagta-a-labat.htmlSebgyógyulásra és műlábra vár a nebraskai Kurtis Kaser, akinek a lábát elkapta egy munkagép. A férfi tudta, csak úgy menekülhet meg, ha a bicskájával levágja a saját lábát. Dr. Life--Demjén Ferenc elhagyhatta az intenzív osztálythttp://www.life.hu/drlife/20190516-demjen-ferenc-elhagyhatta-az-intenziv-osztalyt.htmlJó hír érkezett: Demjén Ferenc végre elhagyhatta az intenzív osztályt. Dr. LifeFotó: Hirling Bálint - OrigoSzakértők elárulták, miért ne zuhanyozz minden naphttp://www.life.hu/drlife/20190514-szakertok-elarultak-miert-ne-zuhanyozz-minden-nap.htmlSzakértők állítják, nem tesz jót, ha minden nap lezuhanyzunk. Dr. LifeOrigoÚj kullancsfaj jelent meg hazánkbanhttp://www.life.hu/drlife/20190514-uj-kullancsfaj-jelent-meg-hazankban.htmlÚj kullancsfaj jelent meg Magyarországon és egyelőre nem tudni, mennyire veszélyes az emberre. Dr. LifeOrigoRészegen kihányta garatdaganatát egy férfi, ijedtségében meg is ettehttp://www.life.hu/drlife/20190514-reszegen-kihanyta-garatdaganatat-egy-ferfi-ijedtsegeben-meg-is-ette.htmlNehéz elhinni, de egy férfi olyan hevesen öklendezett az alkoholtól, hogy kihányta a garatdaganatát. Ez annyira megijesztette, hogy megette. Dr. Life--A PMS néha rosszabb, mint maga a menzesz? Ezt teheted ellene!http://www.life.hu/drlife/20190513-a-pms-tunetei-kezelese.htmlA PMS, azaz a premenstruációs szindróma a legtöbb nő életét megkeseríti. Eláruljuk, pontosan mit jelent, és megtudhatod azt is, hogy mit tehetsz ellene. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.