Müller Péter: Sokat tanulhatunk a szenvedéseinkből

Forrás: Shutterstock -
boldogság önismeret bölcsesség szenvedés Müller Péter tanulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 398. rész.

A legtöbb ember úgy szenved, hogy nem tanul belőle semmit. Nem találja meg az értelmét. Nem éli át, hogy a sorsa nevelni, tanítani akarja. Azt hiszi, a baj minden ok nélkül szakadt rá, s ezért ki van téve annak a veszélynek, hogy - bár az idő meggyógyítja - a baj újra megismétlődik vele. Az ismétlés valamennyi egyéni és történelmi tapasztalatainknak a legszomorúbb tünete. Kapunk egy jelet, egy figyelmeztetést, de nem értjük meg, s ezért újra és újra szembesülhetünk vele.

Ha valamitől szenvedsz, mindig tudd, hogy ez valamire jó.

"Sérüléseinknek nem az a céljuk, hogy »meggyógyuljanak«, hanem, hogy erősebbé és bölcsebbé váljunk tőlük." Forrás: Shutterstock

Több lehetsz tőle. Egy jó színész a bukásából többet tanul, mint a sikereiből. Egy sportoló, ha nagy akar lenni, a vereségeiből tanul. Kérdezd meg – de csak a nagyokat! A közepesek ezt nem tudják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.