Speciális inkubátorra indítottak gyűjtést a szívbeteg újszülöttek részére

Forrás: Thinkstock -
adomány inkubátor Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gyermek szívbeteg újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Segítsünk a szívbeteg, kritikus állapotú újszülötteknek, hogy születésük után a legjobb ellátásban részesülhessenek.

Szívbeteg gyermekek részére fontos speciális inkubátorra indított gyűjtést más civil szervezetekkel a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) – adta hírül az MTI

A nyitott inkubátor, amelyet a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben helyeznének üzembe, nagy segítséget jelentene az orvosoknak az újszülötteknél szükséges szívműtéteknél.

Speciális inkubátorra indítottak gyűjtést a szívbeteg újszülöttek részére Forrás: Thinkstock

Magyarországon kb. 18-20.000 gyermek él valamilyen szívfejlődési rendellenességgel, amelyek között vannak enyhék, de vannak egészen súlyosak is. Gyakran már újszülött korban operációra kerül sor. A műtétek száma éves szinten meghaladja a 700-at. Ezeknek, az éppen néhány kilós, pici babáknak a szívműtétjéhez speciális inkubátorra van szükség.

Az adjukossze.hu honlapon december 3-ig várják az adományokat, eddig az egy hete tartó akcióban a tervezett összeg több mint 60 százaléka gyűlt össze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.