Ezt teszi Epres Panni, hogy ne viselje meg a napfény hiánya

Forrás: MTVA/Ziha Zsolt -
D vitamin Epres Panni modell öregedés egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Epres Panni számára az egészségtudatos életmód elsősorban a jóminőségű élelmiszerek megvásárlását jelenti, de emelett van még egy másik fontos, és bárki számára elérhető trükkje.

Milyen étkezéssel tartod karban magad? Esetleg hoztál magaddal Olaszországból egészséges szokást?

Nem fogyasztok lisztes ételeket, a cukrot is igyekszünk kerülni a mindennapjainkból, ezt elsősorban alternatív cukrokkal helyettesítjük, mint például a gyümölcscukor. Viszont nem tudunk annyit enni az egészséges dolgokból, amennyi fedezné a vitaminszükségletünket, ezért nálunk mindenki kap egy kis plusz kiegészítést.

Epres Panni: "Fontosnak tartom a természetességünk megtartását így én inkább a megelőzésben hiszek" Forrás: MTVA/Ziha Zsolt

Nyakunkon a tél, a megfázások időszaka, a korai sötétedés. Rád hogyan hat ez az évszak?

Sajnos sokkal fáradékonyabb vagyok és kedvetlenebb, amikor nem süt a nap akkor nekem is nehezebben indulnak a hétköznapok. Kevesebb az energiám, ezen kívül a hajamon és a bőrömön is érzem a napsütés hiányát. Napfény híján könnyen kimerülhet D-vitamin raktárunk, pedig hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. Eggyel több ok, amiért mostantól ragaszkodom ehhez.

Milyen viszonyban vagy a napfénnyel? Hivatásból is óvnod kell a bőrödet, szoktál-e napozni?

Szoktam napozni, szeretem az egészséges barna bőrt, de természetesen mindent megteszek a védelme érdekében, mindig bekenem magam, illetve a gyerekek bőrét is magas fényvédő faktorú naptejjel.

Foglalkoztat az idő múlása? Szerinted milyen a jó öregedés? Vannak olyan szokásaid, amelyek segítenek abban, hogy hosszútávon egészséges és aktív maradhass?

Foglalkoztat az öregedés, de szerintem csak egészséges mértékben, próbálom külsőleg és belsőleg is egyaránt ápolni és védeni magam. Fontosnak tartom a természetességünk megtartását így én inkább a megelőzésben hiszek. Figyelek a táplálkozásra, a D-vitamin-bevitelre napfény és étrendkiegészítő formájában is. A sportolásra is, amennyire időm engedi, hiszen nem szeretnék soha lemondani a mozgás, az aktív élet örömeiről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.