Így készíts kézfertőtlenítőt házilag - Videó

házilag baktérium kézfertőtlenítő koronavírus vírusölő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csapó Andrea szappankészítő a Mokkában mutatta be, hogyan lehet házilag kézfertőtlenítőt készíteni. Ugyanis a boltokban egyre nagyobb a hiány ezekből a készítményekből.

A vírusölő kézfertőtlenítőhöz elsősorban minimum 70%-os alkohol kell. A végeredménynek, a higítás után is - a WHO ajánlása szerint - minimum 60%-osnak kell lennie, különben elveszíti vírusölő hatását.

A bőrnek van egy normál flórája, amelyet a kézfertőtlenítő elpuszítja és kiszárítja a bőrt, így érdemes a fertőtlenítés után hidratálni. Ehhez Andrea elsősorban otthon is ekészíthető testvajakat ajánl, amelynek alapja vagy sheavaj, vagy organikus kókuszvaj.

Így készíts házilag kézfertőtlenítőt:

90 gramm alkoholhoz érdemes 5-10 ml (nagyjából két kávéskanálnyi) aloeverát tenni, illetve illóolajakat is. Ilyen a teafaolaj és a citrom olaj is, amely pluszban fertőtlenít - ezekből kb 15 cseppnyit érdemes a keverékbe tenni.

Az elkészült házi kézfertőtlenítőt érdemes egy flakonba tölteni, összerázni, és már használhatjuk is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.