Pilát Gábor - Egy Férfi és egy Nő: "Ameddig sírsz, nem fáj eléggé"

Forrás: Shutterstock -
Egy férfi és egy nő Pilát Gábor fájdalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

Amikor azt hiszed, hogy akkora a fájdalmad, hogy sosem fogod túltenni magad rajta, tévedsz. Túl fogod.

A fájdalom olyan, mint az örvény. Nem érdemes felfelé, vagy az örvény tölcsérének tetején oldalra úszni, mert feltehetően sikertelen lesz az önmentő kísérlet, amitől még jobban kétségbeesel.
Hatásosabb megvárni, amíg az örvény a végpontjáig húz, ahol elgyengül és veszít az erejéből. Általában ez a mederfenék. Ekkor van lehetőséged arra, hogy találj egy stabil pontot, megtámaszd a lábadat és elrúgd magad oldalra.

Amikor azt hiszed, hogy akkora a fájdalmad, hogy sosem fogod túltenni magad rajta, tévedsz. Túl fogod. Forrás: Shutterstock

A fájdalommal is csupán annyi a dolgod, hogy teljesen add át magad neki. Ne küzdj ellene, főleg nem az ő játékszabályai szerint. Hagyd, hogy akár fulladozni kezdj, tudva, hogy nemsokára úszni fogsz.
Amikor egy helyzet elkedvetlenít, vagy egy személy leértékel, esetleg elnyom, akkor tudod, hogy nem jó helyen vagy, és nem a jó ember mellett. Még sírhatsz is, minden jogod megvan hozzá, azonban tudd, hogy a sírás csupán az állapot realizálása. Amikor már sírni sem tudsz a fájdalomtól, akkor cselekedni fogsz. Ebben a világban az örvények és a fájdalom elkerülhetetlen, de a szenvedés rajtad múlik.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.


Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.