Szlávik János elmondta, hogy kerülhetjük el a negyedik hullámot: a delta variáns alattomosabb a korábbi mutációknál

Szlávik János covid Virológus koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre jobban terjed a koronavírus delta variánsa, ezért egyre több ország szigorít beutazási szabályain. Dr. Szlávik János infektológus szerint a nyári vakációk miatt sokan behurcolhatják a mutánst. 

A koronavírus delta variánsa inkább az oltatlanokra veszélyes, aki már megkapta mindkét oltását az biztonságban érezheti magát. Jelenleg minden oltás hatékonyan véd a könnyebben terjedő delta variánssal szemben. Szlávik János hozzátette, hogy a nagyobb biztonság érdekében még legalább 3 milló embernek be kéne magát oltania elkerülve ezzel a 4. hullámot - írja a Ripost.

Aki oltaltlanul elkapja az indiai, vagyis delta variánst, az valószínűleg 7-8 embernek átadhatja a vírust. A brit alfánál csak 5, a vuhaninál csak 2,5 embert fertőzhetett meg egy megbetegedett.

Az indiai variáns azért jelent nagyobb veszélyt, mert alattomosabb a korábbi mutációknál. Alig észletlhető tünetekkel jelentkezik, és emiatt sokszor már csak a kórházi kezelést igénylő súlyosabb stádiumban észlelik a betegség jelenlétét.

Külföldön egyre több európai országban szigorítanak a beutazási feltételeken, mivel egyre több a beteg, ami egyértelműen a delta variáns miatt van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.