Merkely Béla elárulta, kell-e harmadik oltás a kismamáknak

Forrás: Kovács Attila - Semmelweis Egyetem -
harmadik oltás kismamák Merkely Béla koronavírus elleni vakcina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Merkely Béla elmondta, hogy fontos a harmadik oltás, de a gyermeket váró nők számára ő mégsem ajánlja.

A Blikk megtudta, hogy Merkely Béla virológus nem javasolja a kismamák számára a harmadik oltást.

Dr. Merkely Béla nem javasolja a kismamáknak a harmadik oltást Forrás: Kovács Attila - Semmelweis Egyetem

„Az antitestvizsgálat nem arra való, hogy egy oltóanyag hatékonyságát meghatározzuk, és ami ennél is fontosabb: az antitestszint nem egyenlő a védettséggel! Én mégis azt tanácsolom, akit annyira elbizonytalanítottak ezek a mérések, hogy továbbra is bezártságban és félelemben él, bizonytalan, vagy az alapbetegsége miatt a háziorvosa, kezelőorvosa azt javasolja, akkor kérje a harmadik oltást. Annak szükséges a harmadik oltás, akinek gyenge az immunrendszere, például azok az onkológiai betegek, akik kemoterápiát kapnak. A kismamáknak nem javaslom a harmadik oltást, mert ehhez kevés adat áll még rendelkezésre."

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.