"Készen álltam a halálra" - a kemoterápia közben lett covidos az Oscar-díjas színész

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Frazer Harrison -
nyirokrák Jeff Bridges Jeff Bridges állapota covid rákbetegség koronavírus kemoterápia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ismert amerikai színész, Jeff Bridges 2020 őszén sokkolta követőit, amikor bejelentette, hogy rákos. Az orvosok hamar meg tudták kezdeni a kezelést, ám a sztárt sem kímélte a koronavírus-járvány, és majdnem ez okozta végül a halálát.

A nagy Lebowski és A halászkirály legendája című filmek sztárjánál limfómát, azaz nyirokcsomórákot diagnosztizáltak az orvosok. A kezelések hamar nagyon biztató eredményt hoztak és pár hónappal a sokkoló hír után Jeff Bridges már arról számolt be, hogy a tumora jelentősen összement. Akkor úgy tűnt, hogy hamarosan felépülhet, ám senki sem számított arra, hogy az Oscar-díjas művész is megfertőződik a koronavírussal.

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Frazer Harrison

A kemoterápiának és az egyéb kezeléseknek köszönhetően nagyon legyengült a színész immunrendszere, így esélye sem volt védekezni a világjárványt okozó vírussal szemben. 2021 januárjában elkapta a covidot és öt hónapon át küzdött az életéért, miközben elviselhetetlen fájdalmak gyötörték.

– idézi a színész megdöbbentő szavait a toofab.com. Bridges azt is elárulta, hogy annyira legyengült, hogy arra sem volt képes, hogy egyedül megforduljon az ágyban. Az állapota akkor kezdett javulni, amikor megkapta a plazmakezelést és nagyon apró lépésekkel, de visszatáncolt az életbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.