Hatalmas bejelentést tett a koronavírussal kapcsolatban Joe Biden

Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Anna Moneymaker -
bejelentés Joe Biden járvány pandémia Amerikai Egyesült Államok COVID-19 USA amerikai elnök koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a Covid-ban elhunyt amerikaiak száma folyamatosan növekszik, Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke bejelentette, hogy az USA-ban a járvány véget ért.

Az elnök a CBS 60 Minutes című műsorának vasárnapi adásában adott interjújában azt mondta, hogy a helyzet gyorsan javul, annak ellenére, hogy még mindig sok a munka a vírus megfékezésével.

Joe Biden Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Anna Moneymaker

Biden kijelentése ellenére sem tervezik az Egyesült Államokban a 2020 januárja óta érvényben lévő közegészségügyi vészhelyzet feloldását, melyet augusztusban, október 13-ig meghosszabbítottak.

Az USA-ban a mai napig több mint egymillió amerikai halt meg Covid miatt.

A Covid-19 továbbra is jelentős hatással van az Egyesült Államok gazdaságára, a Nemzeti Gazdaságkutató Iroda a múlt héten arról számolt be, hogy a Covid-járvány miatt mintegy 500 000 fővel csökkent az amerikai munkaerő.

A járvány kezdete óta több mint 6,5 millió ember halt meg világszerte. Az Egyesült Államokban volt a legtöbb halálos áldozat, ezt követi India és Brazília.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.