Spóroljunk vízszűrő kancsóval: ezzel az egészségünknek és a pénztárcánknak is jót teszünk

Forrás: shutterstock -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A palackozott vizek vásárlása rendkívüli módon terhelik a környezetet, de sokan vásárolják, mert tartanak a csapvízben található esetleges szennyeződésektől, vagy a rossz ízétől. Van azonban olyan megoldás, amivel a pénztárcánkat és a környezetünket is kíméljük. A LAICA vízszűrő kancsókkal otthon tisztíthatjuk meg a csapvizet egyszerűen és gyorsan, ráadásul a palackozott vizeknél olcsóbban jutunk tiszta és finom vízhez.
Tisztított, szűrt víz az egész család egészségéért Forrás: shutterstock

Magyarország ivóvízben gazdag, mégis sokan inkább a PET-palackos ásványvizet választják. A csapvíznek nincs „jó híre”, a problémát az esetlegesen kellemetlenebb íze okozza, vagy azok a szennyeződések, amik a csatornarendszerből kerülnek a vízbe, de a mikroműanyagok miatt is vesznek sokan inkább palackozott vizet. Ezzel azonban hatalmas terhet rovunk a környezetünkre, mivel évente Magyarországon több, mint másfél milliárd PET-palackot használunk fel. Ezeknek jelentős része végzi tárolókban vagy szemétégetőkben, a legrosszabb esetben pedig a környezetben, ahol több száz éven át szennyeznek, hiszen nagyon lassan bomlanak le. A palackozott vizek kamionokon történő szállításával további terhelésnek tesszük ki a környezetünket.

LAICA vízszűrő kancsó Forrás: shutterstock

Ezek azonban mind elkerülhetőek, ha LAICA vízszűrő kancsókat használunk otthon. Ez környezet-és pénztárcakímélőbb megoldás a csapvíz „problémáinak” a kiküszöbölésére, ugyanis az sem elhanyagolható, mennyi pénzt költünk évente palackozott vízre. A kancsó cserélendő bi-flux szűrőbetétjét 1800-2000 forintért is beszerezhetjük, ezzel pedig 150 liter tisztább vizet állíthatunk elő. Ha körülbelül 90 forintot számolunk a palackos víz literéért, az azt jelenti, hogy 13500 forintba kerülne ugyanennyi víz vásárlása. Egy évben ez körülbelül 162 ezer forintos költség, szemben a szűrőbetéttel, ami egy évben 21000-24000 forint.

Összesen tehát 138 ezer forintot is megspórolhatunk azzal, ha búcsút intünk a palackozott víznek.

Nemcsak a pénztárcánknak teszünk jót a LAICA vízszűrő kancsóval, de az egészségünknek is. A betétben az aktív szén és az ioncserélt gyantagolyócskák mechanikailag és kémiailag is megkötik a nemkívánatos összetevőket: a klórt, a növényvédő szereket és a szerves szennyeződéseket, de az olyan nehézfémek tartalmát is csökkenti, mint az ólom, a cink, a réz, a vas, vagy éppen az alumínium. Így nemcsak tisztább, de kellemesebb ízű vizet kapunk úgy, hogy az emberi szervezet számára fontos ásványi anyagok, mint a magnézium és kalcium a vízben maradnak. A szűrő a víz változó keménységét is csökkenti, ezzel a saját egészségünk megóvása mellett az olyan gépeink élettartamát is javíthatjuk, mint a kávéfőző, vagy a vízforraló. Mivel a víz állagát is javítja a készülék, a teák és egyéb forró italaink is sokkal ízletesebbek lesznek.

A kancsó használata tehát gazdaságosabb és egészségesebb, ezek mellett kényelmesebb is. Soha többé nem kell több zsugor vizet hazacipelnünk, valamint soha nem fogyunk ki belőle. Ha olyan csomagot választunk, amelyben több cserélhető szűrőbetét van, azzal garantáljuk, hogy mindig lesz az otthonunkban tiszta és finom víz. Ezzel együtt a PET-palackok tárolásának gondja is lekerül a vállunkról úgy, hogy ehhez nem kellett egy drága, sok munkával járó vízszűrő rendszert kiépítenünk.

Vízszűrő kancsók és betétek kaphatók Bioboltokban

Online megrendelhető Laica vízszűrők akár személyes átvétellel

LAICA Forrás: Bio Egészség Kft.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.